Μονόδρομος η παραίτηση

Οριστικό τέλος στις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτηση της στη Βουλή. Κάτι που αυτόματα συνεπάγεται πως η πρόεδρος της Βουλής οφείλει να παραιτηθεί από την θέση της η οποία είναι θεσμική.

Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει η ίδια ως βουλευτής ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο. Σήμερα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στους δύο ρόλους της, εκείνου του βουλευτή και της προέδρου με αποτέλεσμα να χάνει τον έλεγχο.

Δυστυχώς αν και έχει αντιληφθεί πως τίποτε πλέον δεν την κρατά στο πλευρό του πρωθυπουργού, δεν έχει αντιληφθεί πως όσο παραμένει στη θέση της αυτό λειτουργεί εις βάρος της ζημιώνοντας το όποιο πολιτικό της κεφάλαιο.

Αλλωστε και στη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής ξεκαθάρισε πως «Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ότι δεν πρέπει να το κάνω, όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω και να μην ψηφίζω μνημόνια».

«Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής .

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε αυτό το μνημόνιο», επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής,

Επιπλέον, όπως είπε, αποτελεί πραγματική πρωτοτυπία, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να παραδίδει τη λαϊκή εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν. Και η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε: «Δεν αρκεί να λέτε ότι δεν είναι επιλογή μας το μνημόνιο, όταν συμπράττετε σε ρυθμίσεις αντισυνταγματικές» και «δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες, όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται εισηγητές του κόμματος που τοποθετούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε».

«Δεν έχετε το δικαίωμα να φορτώσετε τη χώρα με ένα νέο δάνειο για την αποπληρωμή ενός παράνομου χρέους» υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου και επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση τους απέναντι στο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους. Όπως ανέφερε «η Βουλή διαμόρφωσε εναλλακτικές με την Επιτροπή Αλήθειας Χρέους και το πόρισμά της, και δεν έχω απάντηση γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει προμετωπίδα της διεκδίκησης της κυβέρνησης. Δεν έχω απάντηση γιατί ενώ το πόρισμα χαιρετίζεται από τον ΟΗΕ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει και δεν έχει υποδείξει κάποια ημερομηνία για συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα