“Η ώρα του λογαριασμού”

Με το προσφυγικό να παραμένει άλυτο, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, τους ταλαίπωρους στην Ειδομένη να δέρνονται για μία ημερίδα φαγητού και τα σύνορα να είναι κλειστά, η χώρα αρχίζει πλέον να χορεύει στους ρυθμούς των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Και με αφορμή την έλευση του κουαρτέτου το Ποτάμι επισημαίνει ότι η «εβδομάδα των Παθών» θα ξεκινήσει φέτος νωρίς για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μάλιστα χωρίς προοπτική Ανάστασης.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: “Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέχρι το 2018 δημιουργούν ένα τεράστιο ασφυκτικό αγκάθινο στεφάνι γύρω από τον κ. Τσίπρα και το οικονομικό του επιτελείο. Τυχόν συμφωνία εξάλλου θα σημάνει την ώρα του πικρού λογαριασμού για εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν τον περασμένο χρόνο. Η στιγμή της αλήθειας, μετά από τόσα ψέματα, πλησιάζει ολοταχώς για τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ερώτηση Μαυρωτά

Στο μεταξύ ο Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή με αφορμή την απόφαση του Προϊσταμένου του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, να διαθέσει το ποσό των 9.000 ευρώ για την παροχή ειδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα επικοινωνίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συναντήσεων πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής γεννούνται εύλογα ερωτηματικά για:  Τι είδους συναντήσεις είναι αυτές και πόσες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν; Άραγε δεν επαρκούν οι πολυπληθείς μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί συνεργάτες στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού για να υλοποιήσουν τα εν λόγω αντικείμενα; Ή μήπως κανείς από αυτούς τυγχάνει να μην έχει την «ειδική» ειδικότητα της διοργάνωσης και επικοινωνίας πολιτικών αλλά και κοινωνικών εκδηλώσεων;

Επίσης ερωτάται ο πρωθυπουργός για το ποιες ειδικές ανάγκες προέκυψαν για την πληρωμή εξωτερικών συνεργατών, ποιοι επελέγησαν και με ποια διαδικασία, και τελικά ποια είναι η συγκεκριμένη εξειδίκευση που θα προσφέρουν.

Ο Κύρκος

Συζήτηση και συμφωνία πάνω στα δέκα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος, επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από τις κοινές απαντήσεις και τις συμφωνίες.

Όπως είπε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9», το ζήτημα είναι αν μπορούν όλες οι κινήσεις του χώρου, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και οι ομάδες εργασίας να ξεκαθαρίσουν ποια είναι τα δέκα «καυτά» ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας και να δώσουν απαντήσεις στην κοινωνία.

«Να βάλουμε κάτω πέντε – δέκα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως το ασφαλιστικό, το θέμα των επενδύσεων και να μπορούμε εκεί να κάνουμε μια συζήτηση. Μέσα σ’ ένα τετράμηνο, όχι σε τρία χρόνια, αν σ’ αυτά τα δέκα βρούμε κοινές απαντήσεις είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε» υπογράμμισε ο κ. Κύρκος και πρόσθεσε: «Ο χώρος του κέντρου ζητάει μια έκφραση, αλλά αυτή η έκφραση μπορεί να υπάρξει μόνο αν μπορέσουμε να βάλουμε τα προβλήματα κάτω και να δώσουμε τις υπαρκτές λύσεις».

Αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου από την ΕΕ, είπε ότι επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό, αλλά, όπως τόνισε, η έξοδος από τη λιτότητα γίνεται μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι Το Ποτάμι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέση όπου ξεκαθαρίζει τη φυσιογνωμία του και προωθεί την πολιτική του, ενώ υποστήριξε ότι «πολλά απ’ αυτά που προτείνει Το Ποτάμι επειδή είναι ορθολογικά, έρχονται σε αντίθεση με τη συνήθεια της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία σαράντα χρόνια».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα