«Δεν αντέχουμε άλλο την ύφεση»

Ο στόχος της Φώφης Γεννηματά είναι προφανής εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις επισκέψεις των ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα. Προσπαθεί να κτίσει το προφίλ της και να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, πως είναι η ιδανικότερη συνομιλητής με την Ευρώπη.

Αυτός ήταν και ο στόχος της στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,

Έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της οικονομίας και λιγότερο στο προσφυγικό ζήτημα. Μάλιστα τόνισε πως οι εταίροι θα πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα πως η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα επενδυτικό κλίμα. Πρέπει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο την χώρα μας και οι εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «ανέφερα στον κ. Σουλτς ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα και τον ενημέρωσα για τις δέκα προτάσεις που χθες καταθέσαμε».

Προσφυγικό

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι πρέπει να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με «επίσημο» και ασφαλή τρόπο, χωρίς τους αδίστακτους διακινητές, που οδηγούν σε θάνατο αθώους ανθρώπους.

«Η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Με προτεραιότητα τις πιο ευάλωτες ομάδες. Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου. Η Ελλάδα που βρίσκεται πέντε χρόνια σε μεγάλη κρίση, χρειάζεται γενναία ευρωπαϊκή βοήθεια για να αναλάβει το δικό της μερίδιο στην υπόθεση των προσφύγων. Βοήθεια που δεν πρέπει να συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα», προσέθεσε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα