Ανακοινώθηκαν μεταγραφές

Όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η «Α», πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία του Σπύρου Λυκούδη με το Ποτάμι. Κάτι που έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Έτσι, λοιπόν, Ποτάμι και Σπύρος Λυκούδης με τους Μεταρρυθμιστές θα πορευθούν μαζί με στόχο να αποτελέσουν τον 3ο πόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την συνεργασία τους, ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου καθώς εκτιμούν πως οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες, αφού είναι εξαιρετικά απίθανο να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας.

 

Του Μιχάλη Κωτσάκου

 

Οι δύο πλευρές είχαν ήδη συναντηθεί αρκετές φορές και, όπως παραδέχθηκε και προ ημερών σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σπύρος Λυκούδης, «είμαι συμπαθών του Ποταμιού, καθώς είναι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να εισέλθουν στην πολιτική σκηνή και οι ιδέες τους είναι κοντά στις δικές μου». Τις τελευταίες ημέρες ξεκαθαρίστηκαν και οι λεπτομέρειες για την φόρμουλα της διακριτής ένταξης των Μεταρρυθμιστών στο «Ποτάμι». Ο Λυκούδης ήθελε να ενταχθεί ως ομάδα στο Ποτάμι μαζί με τους συντρόφους του των Μεταρρυθμιστών, ενώ ο Θεοδωράκης υποστηρίζει πως στο κόμμα του δεν υπάρχουν συνιστώσες.

Όπως εκτιμούν στην Σεβαστουπόλεως η ένταξη Λυκούδη προσφέρει ένα επιπλέον όπλο στο Ποτάμι ενόψει των εκλογών. Αφενός μεν διότι τον Λυκούδη φλέρταρε επιμόνως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσφέροντάς του την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου δε διότι ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. θα αποτελέσει με τον νηφάλιο λόγο του μία δυνατή φωνή στα προεκλογικά πάνελ και είναι ικανός να προσελκύσει πολλές ψήφους από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ δεν είναι απίθανη και η συνεργασία του Ποταμιού με τον Νίκο Τσούκαλη, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Επίσης όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές πιθανόν στην κοίτη του Ποταμιού να βρεθούν και η Νίκη Φούντα, όπως και ο Θωμάς Ψύρρας, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την αφομοίωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Σεβαστουπόλεως ήδη κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς και ήδη έχουν διαρρεύσει κάποια ονόματα που θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς. Μεταξύ άλλων θα είναι υποψήφιοι οι Μελ. Γκουρτσογιάννη (Α΄ Αθηνών), Ζωή Αποστολοπούλου, Λυκ. Λιαρόπουλος και Γ. Πολίτης (Β΄ Αθηνών), Χρ. Ταχιάου και Σπ. Πέγκας (Α΄ Θεσσαλονίκης), η πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατ. Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλης (Ηράκλειο), όπως και οι Γ. Μαυρώτας (Υπ. Αττικής), Χαρίδημος Τσούκας (Ευρυτανία), Αν. Μήλιου (Σάμος), Γ. Νικολετάκης (Ηράκλειο), Μ. Παπούλιας (Αρκαδία), Εύα Στάμου (Βοιωτία), Μαρ. Μέξη (Αργολίδα) και Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη).

Ως «κλειδωμένοι» υποψήφιοι (χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί και η περιφέρειά τους) είναι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης Αντ. Λυμπεράκη και οι Αντ. Καφετζόπουλος, Περ. Βαλλιάνος, Γερ. Γεωργάτος, Στ. Ψημένος, Παν. Καρκατσούλης, Ν. Ορφανός, Χλόη Βλασσοπούλου, Άννα Λυδάκη, Κίμων Χατζημπίρος, Γ. Χατζηθεοφάνους και Τρύφων Τριανταφυλλίδης.

Οι επιτελείς του «Ποταμιού», τέλος, προκειμένου να καταδείξουν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που προσελκύει την εμπιστοσύνη διακεκριμένων προσώπων εκτός πολιτικής, προανήγγειλαν ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δέχθηκαν ήδη να εκτεθούν σε μη εκλόγιμες θέσεις ο πρέσβης Αλ. Μαλλιάς και οι καθηγητές Αχ. Γραβάνης, Γ. Παυλάκης και Άννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου.

 

Οι περιοδείες

Όσο στα τηλεοπτικά πάνελ κυριαρχούν οι ατέρμονες συζητήσεις για το εάν εκλεγεί Πρόεδρος στην 3η ψηφοφορία, δίχως εκπροσώπους του Ποταμιού, ο Στ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις περιοδείες τους σε όλη την περιφέρεια με στόχο να είναι έτοιμοι για τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η ομιλία του Στ. Θεοδωράκη στο Περιστέρι, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσίασε τις σημαντικότερες θέσεις του κόμματος για μια νέα πορεία της χώρας. Η ανεργία, τα χάλια της παιδείας, η ανάπτυξη που δεν έρχεται, αλλά και όλος αυτός ο βούρκος που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες ήταν τα θέματα που απασχολούσαν τους φίλους του Κινήματος που αναζητούσαν απαντήσεις. Στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Περιστερίου στην κεντρική πλατεία της Πόλης, μεταξύ των εκατοντάδων φίλων του Ποταμιού, ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης. Στη συζήτηση που κράτησε δύο ώρες, είχαν επίσης παρουσία πολλά στελέχη του Κινήματος αλλά και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου. Ανάμεσα σε αυτούς: Θανάσης Σκόκος, Ιόλη Καλαβρέζου, Πέτρος Τατσόπουλος, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Κατερίνα Μάρκου, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Λεωνίδας Καστανάς, Άννα Λυδάκη, Παντελής Αβραμίδης, Άρης Καλιπολίτης, Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πλάτων Τήνιος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Αντώνης Κοκόσης, Τάκης Φραγκούλης, Γιώργος Μαυρωτάς, Μαρία Βιτωράκη, Ζωή Αποστολοπούλου, Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, Νίκος Ορφανός, Γεράσιμος Γεωργάτος, Περικλής Βαλλιάνος, Νίκος Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπάλλας, Γιώργος Κακλίκης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Δημήτρης Κουμάνταρος, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Γιώργος Ν. Πολίτης, Νικόλαος Σιούτας, Γιάννης Παπανικολάου, Μάκης Παπούλιας, Χλόη Βλασσοπούλου, Εύα Στάμου, Γιώργος Νικολετάκης, Αναστάσης Περράκης και πολλοί άλλοι.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, επίσης, εννέα στελέχη της Σεβαστουπόλεως επισκέφθηκαν ισάριθμες πόλεις και συνομίλησαν με τους πολίτες, για το τι θέλουν από το Ποτάμι, απαντώντας ταυτόχρονα στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;».

Ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος από το Επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη εξήγησε γιατί λέμε εκλογές τώρα, ενώ οι πολίτες που τον παρακολουθούσαν ζήτησαν να μάθουν για τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου Αντώνης Καφετζόπουλος από την Ελευσίνα τόνισε «πόσο σημαντικό είναι το Ποτάμι να είναι δυνατό προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί και να αποτελέσουμε μέρος μιας σωστής λύσης».

Ο Θανάσης Σκόκος από τον Βόλο ήρθε αντιμέτωπος με την αγωνία των πολιτών για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, τι θα γίνει μετά τον Φεβρουάριο, αν θα γίνουν εκλογές και πώς θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει μια χρεοκοπία.

Η Λίλη Αγγελοπούλου από τη Νάξο και την Πάρο μοιράστηκε τις αγωνίες των κατοίκων των δύο νησιών που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και ζήτησαν από το Ποτάμι να κρατήσει τον λόγο του και να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Η Αναστασία Μήλιου στη Σάμο μίλησε για τις προτάσεις του Ποταμιού, για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος από την Καρδίτσα κλήθηκε να απαντήσει για τις ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές.

Η Χλόη Βλασσοπούλου στην Αίγινα μίλησε για το πόσο μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι ένα υγιές κίνημα.

Στο Λαύριο, η Μαρία Βιτωράκη συζήτησε με τους πολίτες για την πολιτική κρίση στη χώρα. Μαζί της ήταν και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Νικόλας Γατρομανωλάκης στην Πάτρα μίλησε για την κρίση των θεσμών και το κατά πόσο έχουν επηρεάσει την πολιτική κατάσταση της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα