Έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου

Κι επισήμως ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη οι προσυνεδριακές διαδικασίες του Ποταμιού με την συμμετοχή του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθεί στην συμπρωτεύουσα για να παραστεί και να απευθύνει και χαιρετισμό στο συνέδριο για την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2030: Σχεδιάζοντας ένα άλλο αστικό μέλλον», καθώς πλέον είναι και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Ευκαιρίας δοθείσης στις επτά το απόγευμα θα ανοίξουν οι προσυνεδριακές εργασίες και ο ειλικρινής διάλογος, όπως έχει ανακοινωθεί σε συνάντηση στελεχών κι εθελοντών στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη-Πλατεία Ιπποδρομίου).

Βέβαια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξαν συναντήσεις συντονιστών κι εθελοντών σε όλους τους τομείς των Αθηνών, όπου συζητήθηκε το τι έφταιξε για την ήττα στις εκλογές, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος.

 

Δομική αντιπολίτευση

 

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση που θα ασκήσει το Ποτάμι προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάλλον αφήνει την συναίνεση και πλέον εισέρχεται στην δομική αντιπολίτευση με δριμεία κριτική μέσω ανακοινώσεων. Όπως στην περίπτωση για τα κυβερνητικά σχέδια για τις επιλογές στην φορολογία.

«Πριν ακόμη στεγνώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, τα ψέματα του κ.Τσίπρα εξανεμίστηκαν και ο φορολογικός λογαριασμός είναι βαρύς. Ας μην έχουμε αυταπάτες, έπονται επιβαρύνσεις στις συντάξεις και τους μισθούς», τονίζεται στην ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως, ενώ ο κ. Χ. Θεοχάρης (ορίστηκε εκ νέου κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μαζί με τον Σπ. Δανέλλη) χαρακτήρισε αδιανόητο να επιβαρύνει περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ τούς μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα των 1.500 ευρώ για να κρατήσει τάχα το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, «όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι επιδιώκει να απομυζήσει από ένα υστέρημα το οποίο οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν έχουν».

«Η κυβέρνηση έβαλε τους μαθητευόμενους μάγους της να διαρρέουν ευφάνταστα σενάρια για επιπρόσθετες φορολογικές αλλαγές, βαφτίζοντας “πλούσια” τη μεσαία τάξη και επιβαρύνοντας όσους κατεξοχήν στηρίζουν σήμερα την αγορά», επισήμανε το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και απαρίθμησε μερικά από τα μέτρα που επίκεινται. Δηλαδή την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος, την εναρμόνιση της φορολογίας των αγροτών με των ελεύθερων επαγγελματιών με ταυτόχρονη κατάργηση των εκπτώσεων στο πετρέλαιο, την αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια και κυρίως την επιβολή φορολόγησης με τον υψηλότερο συντελεστή στο συνολικό εισόδημα, σπάζοντας έτσι την προοδευτικότητα της κλίμακας. «Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στη φοροδιαφυγή και να σταματήσει τα βαφτίσια. Επαίρονται για 70 εκατομμύρια εισπράξεων από τη λίστα Λαγκάρντ, όταν από αυτά, τα 55 εκατομμύρια εισπράχθηκαν πριν από το 2015», καταλήγει το Ποτάμι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα