Τσακλόγλου: «Fake news» η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα

Σε τρία επίπεδα η ενίσχυση των ΚΕΠΑ – Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της ταλαιπωρίας των αναπήρων, κατά τη διάρκεια πιστοποίησης

Fake news χαρακτηρίζει τα περί εξαήμερης εργασίας στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου.

Δεν υφίσταται εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι αιτήσεις για έκτακτη βάρδια εργασίας που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 0,1% του συνόλου των επιχειρήσεων στη χώρα μας – για την ακρίβεια ήταν μόλις το 0,076%.

Για τα ΚΕΠΑ

Μιλώντας για την αναθεώρηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων ο κ. Τσακλόγλου υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της ταλαιπωρίας του ανάπηρου πολίτη κατά τη διάρκεια της πιστοποίησης του από τα ΚΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των ΚΕΠΑ, ο υφυπουργός σημείωσε ότι αυτή γίνεται σε τρία επίπεδα αυτή τη στιγμή. Το πρώτο επίπεδο αφορά στην αύξηση του αριθμού των ιατρών οι οποίοι διενεργούν τις εξετάσεις ή τις ιατρικές επισκέψεις για τα ΚΕΠΑ. Το δεύτερο στην κατά 50% αύξηση των αποζημιώσεων ανά επίσκεψη ή ανά εξέταση για την προσέλκυση νέων ιατρών και τη στελέχωση των ΚΕΠΑ με όλες τις ενδεδειγμένες ειδικότητες. Το τρίτο επίπεδο αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας στις δομές των ΚΕΠΑ για τα άτομα με αναπηρία.

Για το επίδομα μητρότητας και την απασχόληση των συνταξιούχων

Για το επίδομα μητρότητας ο κ. Τσακλόγλου επισήμανε πως στόχος του υπουργείου Εργασίας παραμένει η συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προκειμένου να μειωθεί η ανασφάλεια της εργαζόμενης μητέρας η οποία θέλει να δημιουργήσει οικογένεια χωρίς ωστόσο, να κινδυνεύσει η θέση εργασίας της ή το βιοτικό της επίπεδο.

Τέλος, για τη απασχόληση των συνταξιούχων ο υφυπουργός σημείωσε ότι παρόλο μειώθηκαν σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας κατά την προηγούμενη πενταετία, βλέπουμε ότι παρουσιάζονται μεγάλες στενότητες στην αγορά εργασίας.

«Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ομάδων που το ποσοστό συμμετοχής τους στο εργατικό δυναμικό είναι πολύ χαμηλότερο στην Ελλάδα από ότι στην Ευρώπη όπως νέοι, γυναίκες, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα