To Ισραήλ στέλνει στον Λίβανο εφεδρικές ταξιαρχίες – Ετοιμασία χερσαίας εισβολής

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, είναι έντονες ενδείξεις ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στον Λίβανο

Εντείνονται οι φόβοι χερσαίας επέμβασης: Ταξιαρχίες στα σύνορα με τον Λίβανο

.Αφενός έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ απέστειλε δύο επιπλέον ταξιαρχίες στα σύνορά του με τον Λίβανο, προκειμένου «να διεξαγάγει επιχειρησιακές δραστηριότητες», σύμφωνα με τη διατύπωση του ισραηλινού στρατού.

«Οι ταξιαρχίες θα καταστήσουν δυνατή τη μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και θα ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης, υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αξιωματικούς και στρατιώτες που εκτελούσαν ασκήσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, δήλωσε: «Έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση του πολέμου και πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για ελιγμούς και δράση».

Σύμφωνα με το Reuters, o Γκόρντιν δεν διευκρίνισε εάν το σχόλιό του αφορούσε το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα σημερινά πλήγματά του κατέστρεψαν πάνω από 60 στόχους, οι οποίοι συνιστούσαν «κέντρα συλλογής πληροφοριών, κέντρα διοίκησης και πρόσθετες υποδομές που χρησιμοποιούσε ο εχθρός για να επεξεργάζεται κρίσιμες πληροφορίες».
Χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ισραηλινός στρατός με πληγέντες στόχους από το δίκτυο συλλογής πληροφοριών της Χεζμπολάχ.

Συνολικά, από τα σημερινά κτυπήματα, επλήγησαν πάνω από 280 στόχοι της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Πλήγμα για πρώτη φορά σε βόρειο οικισμό του Λιβάνου

Την Τετάρτη επίσης, αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν για πρώτη φορά οικισμό στο βόρειο Λίβανο, όπου δεν υπάρχουν θέσεις της Χεζμπολάχ, μετέδωσε το Λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, ΝΝΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στόχος της επιδρομής ήταν το χωριό Μουασάρα, στην περιοχή Τζιμπέιλ, 35 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού.

Το χωριό αυτό εθεωρείτο ασφαλές καθώς κατοικείται από Χριστιανούς, που δεν έχουν καμία σχέση με τη Χεζμπολάχ.

Οι νεκροί «ήταν άμαχοι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον νότιο Λίβανο και είχαν έρθει εδώ (…) Είναι φτωχές οικογένειες, που δεν είχαν πού να πάνε», λέει η Φάτιμα, κάτοικος του χωριού που ζήτησε να αναφερθεί μόνο το μικρό της όνομα.

«Ποιο είναι το μήνυμα πίσω από αυτό; Πού να πάμε από εδώ; Δεν θα φύγουμε», πρόσθεσε. «Πλέον κανένας τόπος δεν είναι ασφαλής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα