Προς καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων βράδυ Ανάστασης και Πάσχα

Στο τραπέζι του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκεται ακόμα και το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα. Αν ένα τέτοιο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκριθεί και τελικά εφαρμοστεί, τότε θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά τις 8, που κλείνουν τα καταστήματα.

Ο πρωθυπουργός ήδη έχει δεχτεί τις εισηγήσεις των υπουργών, των συμβούλων και των ειδικών και αναμένετει να πάρει τις τελικές αποφάσεις μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.

Την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων άφησε ανοικτή και ο Στέλιος Πέτσας, όπου αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε: «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί».

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδος γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτή της οδού Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος.

Όσοι βγαίνουν, τόσοι εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Έντονες είναι οι αστυνομικές περιπολίες σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.

Eπί ποδός η Αστυνομία

Την Μεγάλη Πέμπτη οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται το “αντάρτικο” σε εκκλησίες με την Θεία Κοινωνία πολιτών όπως αυτό που είδαμε σε Κουκάκι και Κέρκυρα, γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από Ιερούς Ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Το ίδιο θα συμβεί και την Μεγάλη Παρασκευή για την περίπτωση σπασίματος του μέτρου περιφοράς του Επιταφίου, εσωτερικά των ναών, αν κάποιοι επιχειρήσουν να το κάνουν εξωτερικά.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και επιτείνονται τα μέτρα σε όλα τα εθνικά δίκτυα, εθνικά και επαρχιακά, σε αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μην διακυνδυνεύσει κανένα πισωγύρισμα στην πολύ καλή εικόνα που έχει μέχρι τώρα κατακτήσει η χώρα στη μάχη με την πανδημία, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα γίνεται μετά από αρκετά χρόνια παράδειγμα προς μίμηση σε περίοδο κρίσης, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους επιδημιολόγους του εξωτερικού αλλά και τους ηγέτες άλλων κρατών που έχουν πληγεί από την πανδημία να αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε γρηγορότερα από άλλη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα