ΚΥΡΚΟΣ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο και η Ν.Δ. σε σύγχυση”

“Εμείς το μάθημα από το ΚΙΝΑΛ το πήραμε και προχωράμε, μόνοι αναγκαστικά. Και λέω αναγκαστικά γιατί υπάρχει ένας χώρος που πρέπει να ανασυγκροτηθεί, αλλά όχι στη βάση του ΠΑΣΟΚ του 1980. Άρα, πήραμε το μάθημα και λέμε: Αναγκαστικά κατεβαίνουμε μόνοι μας, δείχνουμε την πεντάχρονη πορεία μας στους πολίτες, τους ζητούμε να αναλογιστούν: “εάν δεν υπήρχε το Ποτάμι αυτά τα πέντε χρόνια, θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα;”. Τόσο απλά. Χωρίς μεγάλες και βαθυστόχαστες αναλύσεις, χωρίς υπερβολικές υποσχέσεις που έτσι κι αλλιώς δεν θα κρατηθούν, αλλά με βάση την εμπειρία των πέντε χρόνων. Η Ελλάδα γενικά πάσχει στο θέμα των συγκλίσεων, ποτέ δεν έχουμε προγραμματικές συγκλίσεις γιατί ποτέ τα κόμματα δεν έχουν προγραμματικό λόγο, μόνο θέσεις. Αυτό είναι το ζήτημα”. Αυτά υποστήριξε ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού και εκ νέου υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, “Στο Κόκκινο”.

Ο κ. Κύρκος έκανε λόγο στην ίδια συνέντευξη ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εξήγησε τον λόγο: “Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει ένα σαφές μήνυμα. Έκανε κάτι λάθος; Κι αν έκανε, ποια είναι αυτά τα λάθη; Αν όλα ήταν “καλά καμωμένα”, πράγματι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε ανάγκη συζήτησης. Αλλά, αν δεν ήταν;”

Επίσης ο κ. Κύρκος αναφέρθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη έχει τεράστιο πρόβλημα προσανατολισμού, με ηγέτη που δηλώνει μεταρρυθμιστής και πάρα πολλά στελέχη που – όπως φάνηκε στη συζήτηση στη Βουλή για τις Πρέσπες – θυμίζουν ΕΡΕ του ’60. Αυτή η σύγχυση στη Ν.Δ. θα φανεί και μετά τις εκλογές, το φεουδαρχικό σύστημα επιλογής “υπουργών” είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε αδιέξοδα”.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού κατέληξε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το πελατειακό κράτος και όχι το κομματικό, υποστηρίζοντας πως παρά το γεγονός ότι το κάθε κόμμα διορίζει τους δικούς του και είναι ενοχλητικό: “Το ζήτημα είναι ότι όλο το κράτος δεν είναι δομημένο ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες όπως θα έπρεπε, παρά μόνον αυτές που επιλέγει και με το αζημίωτο. Όταν κάηκε δηλαδή το Μάτι δεν ήταν κομματικά στελέχη που το έκαψαν. Τα κομματικά στελέχη πήγαν να το εκμεταλλευτούν σε επίπεδο επικοινωνιακό, και απέτυχαν. Η ουσία του πράγματος ήταν πως είχαμε 42 υπηρεσίες που ήταν όλες μαζί υπεύθυνες για να μην καεί το Μάτι. Λοιπόν, αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε με την Αριστερά. Καμία υπηρεσία δεν έκλεισε, καμία ανάλυση δεν έγινε για το πώς παρέχονται αυτές οι περίφημες υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει και για την επιχειρηματικότητα. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε κομμάτι αγγίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών ή των επιχειρήσεων”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα