Γεραπετρίτης-Δρόσος-Ιβάν-Περέιρα-Γραμμένος: Η… τροφική αλυσίδα του ποδοσφαίρου μας

Η Ελλάδα βρίσκει τον δρόμο της σε οικονομία, πολιτική, κοινωνία, όμως τα μπρος-πίσω από τους Γεραπετρίτηδες οδηγούν το ποδόσφαιρο σε μαρασμό και Grexit

Του Νίκου Συνοδινού

Κόντρα στο ρεύμα πάει το ποδόσφαιρο. Μπορεί στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, η Ελλάδα να έχει βρει τον δρόμο της, ως αποτέλεσμα της καθοδήγησης των ξένων δυνάμεων, αλλά το ποδόσφαιρο κινείται στη δική του τροχιά, ή… ορθότερα έχει εκτροχιαστεί παρά τις παρεμβάσεις της FIFA και της UEFA.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν αναδείξει πως η λύση στο πρόβλημα είναι μακριά, καθώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση να επιβάλει κανόνες στο παιχνίδι, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις οδηγούν στον γκρεμό.

Το νέο φρούτο στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα ακούει στο όνομα Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας, ο φίλος του Γιάννη Δρόσου –του εκλεκτού των μεγαλοσχημόνων του ΣΥΡΙΖΑ–, μπήκε μπροστά και κάνει παιχνίδι σε ένα τοπίο που δεν αρκούν οι νομικές γνώσεις.

Μέχρι πρότινος, στις συναντήσεις που είχαν γίνει με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, δρομολογήθηκε η νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με άξονες βιωσιμότητας. Ο πυλώνας στον οποίο θα στηριζόταν το οικοδόμημα ήταν… πρόσωπα κοινής αποδοχής, και το αργότερο τον Ιούνιο εκλογές στην ΕΠΟ για ανάδειξη νέας διοίκησης, στην οποία ο πρόεδρος θα είχε τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων μεγάλων.

Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος θα ήταν υποχρεωμένοι να βρουν ένα πρόσωπο που θα τους ικανοποιούσε. Γιατί με το «δικός μου και δικός σου» δεν γίνεται τίποτα. Αυτό το είχαν πάρει χαμπάρι οι ξένοι αξιωματούχοι. Ο δε Περέιρα το αργότερο το καλοκαίρι θα κούναγε μαντίλι.

Λόγω έντονων αντιδράσεων, ήταν πιθανό να υπήρχαν και νωρίτερα εξελίξεις στη διαιτησία, αλλά FIFA και UEFA το τρέναραν όσο μπορούσαν, προκειμένου να μη στραπατσαριστεί η εικόνα τους με τους εκλεκτούς που έστειλαν στην Ελλάδα. Ήδη πάντως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής είχε νιώσει το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια του.

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, παραμονές Χριστουγέννων και μετά το παιχνίδι Βόλου-Ολυμπιακού, είχε χτυπήσει καμπανάκι:

«Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα, στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση.

»Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

»Τέλος, δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών».

Οι απειλές των ξένων για Grexit ήταν ευθείες. Έδιναν μια τελευταία ευκαιρία στους παράγοντες να συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο. Κι ενώ όλα αυτά είχαν δρομολογηθεί με τελευταία τη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» των Big 4, ήλθε η ετυμηγορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης και οι άστοχοι κυβερνητικοί χειρισμοί να διογκώσουν το πρόβλημα.

 Τέσσερα χρόνια αστοχίες

Τα ημίμετρα από τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA, το γεγονός ότι κάποιοι παραγνωρίστηκαν, αλλά και η άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας, είχαν σαν αποτέλεσμα αστοχίες σχεδόν… τεσσάρων χρόνων, αντί για εξομάλυνση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν 29 Αυγούστου  2016 όταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, άνθρωπος του Θόδωρου Θεοδωρίδη, έφτανε στα γραφεία της ΕΠΟ και άρχιζε την συνεργασία του με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα έφερναν καλύτερες ημέρες στο ποδόσφαιρό μας.

Στις 14 Οκτωβρίου 2016 διορίστηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επιτροπή Εξομάλυνσης με επικεφαλής τον αείμνηστο πλέον Κύπριο Κωστάκη Κουτσοκούμνη για να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ να ισχύσει για τις εκλογές που θ’ ακολουθούσαν ο εθνικός αθλητικός νόμος και όχι οι διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ.

Η ευκαιρία ν’ αλλάξουν λογική κυβέρνηση και παράγοντες, ίσως είχε χαθεί στην εξομάλυνση. Στην κατάργηση ουσιαστικά της ελληνικής νομοθεσίας και στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος μπανανίας αφρικανικού τύπου.

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 ο Κ. Κουτσοκούμνης παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής, τα περισσότερα από τα οποία είχαν άμεση σχέση με την κυβέρνηση της Ελλάδος και ιδιαιτέρα με τον Στ. Κοντονή. Στην πράξη ήταν η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χειρότερή του μορφή.

Κύριος εκφραστής της νέας τάξης πραγμάτων ο Ιωάννης Δρόσος, βασικό στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως δήλωσε τότε δημόσια δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Την Επιτροπή συμπλήρωναν ο Απόστολος Γέροντας, επίσης βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικόλαος Μπάρτζης, δικηγόρος που επιβλήθηκε από τον  τότε υπουργό Αθλητισμού, ενώ από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τοποθετήθηκαν οι Ζήσης Βρύζας και Αλέξης Δέδες αντίστοιχα.

Στην Επιτροπή Εξομάλυνσης ανακοινώθηκε από τον Κ. Κουτσοκούμνη ότι θα μετέχουν ως παρατηρητές ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ως «Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διοίκησης», και ο Γιώργος Στράτος, ως πρόεδρος της Super League.

Αρχικά ως ειδικός σε θέματα διαιτησίας ορίστηκε ο Γιώργος Μπίκας, παρατηρητής διαιτησίας FIFA. Ο Γ. Μπίκας όμως παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά από εναντίον του επιθέσεις και τον εμπρησμό της κατοικίας του στη Χαλκιδική, τον Δεκέμβριο του 2016. Τι ακολούθησε; Μεταξύ άλλων, το πρωτοφανές αίτημα να υποδεικνύει ο υπουργός  Στ. Κοντονής τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου τον Μάιο του 2016. Η διεξαγωγή του τελικού, με παρόντα τον Κ. Κουτσοκούμνη,  ήταν ένας θρίαμβος της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα, μια καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν η περίοδος που οι μεγαλοσχήμονες της ΕΠΟ δεν ένιωθαν θιγμένοι για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ήταν οι εποχές των παχέων αγελάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Κουτσοκούμνης έθεσε συνειδητά στο περιθώριο των εξελίξεων την ΕΠΟ, και την ίδια ώρα την καλούσε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, να αποδεχθεί την κρατική επικυριαρχία και τις αποφάσεις του υπουργού χωρίς αντίσταση. Παρείχε στη διοίκηση της ΕΠΟ εξαιρετικά περιορισμένη και επιλεκτική πληροφόρηση για τις εξελίξεις, δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει, όπως η ίδια είχε αποφασίσει, ενεργό ρόλο στις επαφές και τις διαβουλεύσεις, και σε πολλές περιπτώσεις την παραπληροφορούσε διαμορφώνοντας σε βάρος της τις εξελίξεις.

Η συνέχεια προέβλεπε ατελείωτους διορισμούς στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ, τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας.

Μετά την παραίτηση του Γ. Μπίκα και των συνεργατών του, που μετείχαν στη σύνθεση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, ο Κ. Κουτσοκούμνης διόρισε τον Στ. Τριτσώνη και τον Μιχ. Κουκουλάκη, και  ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μαζί τους συμβάσεις τριών ετών με ετήσιες αποδοχές 140.000 ευρώ για τον καθένα. Ακολούθησε ο διορισμός του Δημήτρη Καλύβα.

Η ανικανότητα, η δουλικότητα και η πλήρης περιφρόνηση του καταστατικού της ΕΠΟ και των κανονισμών από την Επιτροπή Εξομάλυνσης κορυφώθηκαν στη διαδικασία διοργάνωσης του Τελικού του Κυπέλλου του Βόλου στις 6 Μαΐου 2017.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, χωρίς να λάβει υπόψη της τις διατάξεις των κανονισμών και τον αθλητικό νόμο για τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν τα γήπεδα στα οποία μπορεί να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας, όρισε τη διεξαγωγή του σε ένα εντελώς ακατάλληλο γήπεδο, στο οποίο τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαν καν διεξαχθεί αγώνες.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης δεν πήρε υπόψη της ούτε τις βάσιμες αντιρρήσεις του Υπευθύνου Ασφαλείας της ΕΠΟ, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή με την οποία επεσήμανε, αναλυτικά, την ακαταλληλότητα του γηπέδου και τους μεγάλους κινδύνους που μπορούσε να προκαλέσει η διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού αγώνα σε ένα γήπεδο-αχούρι.

Στον τελικό της ντροπής που έγινε στον Βόλο έγιναν απίστευτα σε έκταση επεισόδια εκτός αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου. Ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ κέρδιζε την ΑΕΚ κι έπαιρνε το Κύπελλο, ενώ η ΕΠΟ του Δρόσου έδινε σωρηδόν προσκλήσεις επισήμων σε οπαδούς των Θεσσαλονικέων που προκάλεσαν επεισόδια.

Στις 26 Ιουλίου 2017, ο πρώην διεθνής διαιτητής από την Πορτογαλία, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ανέλαβε πρόεδρος της ΚΕΔ. Η νέα τάξη πραγμάτων εγκαθίδρυε το δικό της καθεστώς. Λίγες ημέρες αργότερα ακολουθούσε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ. Στις 18 Αυγούστου 2017, ο Β. Γραμμένος εκλέχτηκε στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα σε έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, και της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου. Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ Γ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.

O Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν την 1η Μαρτίου 2018 πλαισίωσε στην ΚΕΔ τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ έγινε ο τρίτος ξένος της… παρέας.

Ο Γιάννης Δρόσος δεν πήγε χαμένος. Εξάλλου, τόση δουλειά είχε κάνει στην προσπάθειά του να κλείσει τα ιδιωτικά κανάλια που δεν είχαν γραμμή Παππά και δεν έπαιζαν (όσο έπρεπε) ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξέχασε τη χρυσοπληρωμένη γνωμοδότηση που έβγαλε ο κύριος καθηγητής στις 11 Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με την οποία:

«Η ανάθεση, με διάταξη τυπικού νόμου, στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό της αρμοδιότητας για την διεξαγωγή διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη».

Ο Παπάς τον διαγωνισμό λοιπόν για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά.. έλα που υπάρχει και Συμβούλιο της Επικρατείας… Εκεί έφαγαν το μεγάλο στραπάτσο Παπάς, Δρόσος και λοιποί συνεργάτες.

Όσον αφορά τον Περέιρα πήρε πάνω του τους πίνακες και τον ορισμό των διαιτητών. Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καταστροφικά. Βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπήρξε. Το μόνο που αναδείχθηκε ήταν η οικονομική κατάρρευση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με μηδαμινές επιχορηγήσεις στα σωματεία και πενιχρές στις Ενώσεις, καθώς όλα τα χρήματα που εισέρρεαν στην ΕΠΟ πήγαιναν στις τσέπες του στρατού των ξένων και των συνεργατών τους που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ӏ

Αυτό που επιτεύχθηκε από τη νέα τάξη πραγμάτων ήταν να τα… πάρει όλα ο ΠΑΟΚ. Ο «δικός» μας Βαγγέλης Γραμμένος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, είδε με μεγάλη χαρά την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη να τα σαρώνει όλα στο διάβα της. Νταμπλ φέτος, Κύπελλο και πρωτάθλημα ουσιαστικά και πέρυσι, άσχετα αν ο δεύτερος τίτλος απωλέστηκε λόγω της εισβολής του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι φωνές για τη διαιτησία ήταν ηχηρές από το σύνολο σχεδόν των ομάδων. Η παρουσία του Βίτορ Μέλο Περέιρα το μόνο που προσέφερε ήταν… ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και τους τελικούς Κυπέλλου και διαμαρτυρίες. Αυτό το διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση πολλές ομάδες, αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, και ο υπερσύμβουλος Πέτερ Φούσεκ δεν έδειξαν να ιδρώνει το αυτί τους στον βαθμό που θα έπρεπε ώστε να ξηλώσουν ή να υποβαθμίσουν τον Πορτογάλο.

Ο πρώτος όμως που ήθελε τον Περέιρα ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Προφανώς όχι γιατί του εκθείαζε την πόλη του τη Θεσσαλονίκη, από τα πολλά ταξιδάκια που έκανε εκεί και την ωραία ζωή που δεν έχει το άγχος της Αθήνας. Ο νομικός πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας συνεργάστηκε άψογα με την Επιτροπεία του εξωτερικού, που είχε διατάξει Περέιρα για μια ακόμη σεζόν στην ΚΕΔ.

Το τραγικό της υπόθεσης όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Για τον Πορτογάλο η FIFA έδωσε… εντολή στην ΕΠΟ να βάλει στην άκρη κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μισθός μόνο γι’ αυτόν; Μεγαλύτερος κατά πολύ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πάνω από 22.000 ευρώ τον μήνα!!.

Ο Περέιρα πλέον έχει δει την πόρτα της εξόδου. Το μέλλον του Πορτογάλου είναι προδιαγεγραμμένο. Κι έρχεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης και συναντιέται με τον Ντέμη Νικολαΐδη για να πάρει ιδέες(;) το πώς πρέπει να κινηθεί εντός κι εκτός των τειχών. Η συμβουλή να προσλάβει έναν έμπειρο άνθρωπο της διαιτησίας, όπως ο Τάσος Κάκος, κρίνεται ως ανακριβής. Ο Γιάννης Δρόσος ίσως έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.

Δεν έφταναν οι απειλές του Grexit που είχαμε από τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, έρχεται και ο υπουργός Επικρατείας να βάλει… κανονιστικό πλαίσιο –ποιο είναι άραγε;– με τις περισπούδαστες επαφές του στο εξωτερικό, και ν’ απειλεί τους παραβάτες με ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξει το ποδόσφαιρό μας. Ποιος θα διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως; Το πρόβλημα είναι η αντίδραση της όποιας ΠΑΕ στα όσα συμβαίνουν, ή να υπάρχουν κανόνες και να εφαρμόζονται για όλους το ίδιο;

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως θα διατηρηθεί η ΕΠΟ, ανατρέποντας τη λογική των προσώπων κοινής αποδοχής. Κατάφερε με τον τρόπο του να κρατήσει τον Γραμμένο και την παρέα του. Βλέπει με τις κυβερνητικές επιλογές σταθμιζόμενο όφελος, ακόμη και όταν αλλάζουν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Το όφελος όμως θα το έχει η κοινωνία ή συγκεκριμένοι παράγοντες; Ας κάνει μια δημοσκόπηση με το αν συμφωνούν οι πολίτες με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης και μετά θα διαπιστώσει έμπρακτα το μέγεθος των οφελών…

 

Πώς ο Γραμμένος «φρόντιζε» τον Περέιρα…

Η Επιτροπεία έκανε τη μεγάλη ζημιά στην ελληνική διαιτησία με τον Περέιρα. Μάλιστα, η παραμονή του Πορτογάλου επιχειρήθηκε με συνεργό τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να έλθει αντικαταστατικά μετατρέποντας σε γλάστρες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το καταστατικό η αμοιβή ενός μέλους επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, είχε έλθει το σχετικό θέμα με ερώτημα έγκρισης. Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ έθεσε το θέμα και μάλιστα ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη, αν και ήταν 21ο, δεν το έβαλε σε ψηφοφορία ως όφειλε. Δηλαδή, αν η FIFA καθόριζε σε 122.000 ευρώ τη μηνιαία αποζημίωση του Περέιρα, τι θα γινόταν; Θα έσκυβε ξανά το κεφάλι ο Βαγγέλης Γραμμένος για να μη χάσει τον… εκλεκτό του;

Ήταν απόλυτα λογικό όσοι σέβονται το καταστατικό της ΕΠΟ να αποχωρήσουν από τέτοιου είδους παράνομη και ανήθικη διαδικασία. Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, παρέμειναν στην αίθουσα, αλλά δεν νομιμοποίησαν με την ψήφο τους την ανανέωση της σύμβασης του αρχιδιαιτητή και μάλιστα με μυθικές αποδοχές. Η πρόταση Γραμμένου συγκέντρωσε μόλις 8 ψήφους, αυτές δηλαδή όσων είναι φιλικά προσκείμενοι στον ΠΑΟΚ που ήθελαν όσο τίποτα άλλο τον Περέιρα να κάνει κουμάντο στη διαιτησία και ας παίρνει… ό,τι θέλει. Στο σύνολο των 17 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, αυτοί που υπερψήφισαν ήταν μειοψηφία. Έπρεπε όμως να μείνει ο Περέιρα. Το γιατί το αντιλαμβάνονται όλοι στους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

Η προσφορά του Δρόσου

Ο Γιάννης Δρόσος, με τη μεγάλη προσφορά στις υπουργικές παραγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε από τους φίλους του στην ΕΡΤ, η οποία επί ημερών του φάνταζε κομματική τηλεόραση. Πάντως, όσο ήταν στην ΕΠΟ φρόντισε να χτίσει την επόμενη μέρα. Έδινε δουλίτσες στον φίλο του Γιώργο Γεραπετρίτη. Κάπου θα του φαινόταν χρήσιμος στο μέλλον. Τι κι αν η ΕΠΟ είχε πέντε νομικούς συμβούλους; Για θέματα που χειρίζονται ακόμη και πρωτοδιοριζόμενοι δικηγόροι, υποθέσεις της Ομοσπονδίας έπρεπε να συνδράμει ο φίλος του Γιάννη Δρόσου, Γιώργος Γεραπετρίτης με την ανάλογη αμοιβή.

Ο Γιάννης Δρόσος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μιλάει Ρώσικα, και πάντα είχε καλή επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ενέκρινε να δοθούν χρήματα στις 7 άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ την περασμένη χρονιά.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα