Επιστολή της UEFA για ΑμεΑ…

Έγγραφο για διανοητικά καθυστερημένους έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, σχετικά με την ενημέρωση που είχε για την προσφυγή των δύο Ενώσεων (ΕΠΣ Ηρακλείου και ΕΠΣ Κιλκίς), με την οποία ζητούσαν την έκπτωση του Δ.Σ, απατώντας ουσιαστικά σε θέματα που ουδέποτε ετέθησαν από την αντιπολίτευση.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγρραφο:

«Αξιότιμε κε Σαρρή,

Αναφερόμαστε στην επιστολή σας της 27ης Μαΐου 2013, το περιεχόμενο της οποίας λάβαμε υπόψιν μας και επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την έγκαιρη ενημέρωσή μας σχετικά με το θέμα αυτό.

Προς τούτο, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι η ΟΥΕΦΑ έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι η εκλογή του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) διεξήχθη με τον σωστό τρόπο και σε συμφωνία με το καταστατικό και τους κανονισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πρόσθετα θεωρείται αυτονόητο ότι η ΟΥΕΦΑ δύναται μόνο να αναγνωρίσει διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εφόσον τα μέλη του έχουν εκλεγεί ως αποτέλεσμα μίας διαδικασίας η οποία διεξήχθη από την ίδια την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τον διορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου από ένα κρατικό δικαστήριο.

Μετά τιμής

ΟΥΕΦΑ

{υπογραφή}

Alasdair Bell

Γενικός Σύμβουλος/Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας».

epo

epo2

 

Σε ποιους απευθύνεται η UEFA;

Όπως γράψαμε και παραπάνω, προφανώς η UEFA απευθύνεται σε διανοητικά καθυστερημένους. Κι αυτό διότι:

1) Ουδέποτε οι δύο Ενώσεις έθεσαν θέμα νομιμότητας των εκλογών. Δεν υπεβλήθη καμία ένσταση, ούτε βεβαίως προσφυγή στο Πρωτοδικείο για παραβίαση στην εκλογική διαδικασία. Άλλωστε, κάτι τέτοιο, βάσει των διατάξεων, θα μπορούσε να γίνει εντός 6 μηνών από την ημερομηνία τέλεσης της διαδικασίας. Καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθεί κάτι τέτοιο ήταν η 6η Απριλίου 2013.

2) Ο δεύτερος ισχυρισμός της UEFA ότι δεν αποδέχεται να διοικείται η ΕΠΟ από διορισμένη διοίκηση είναι σωστός, σύμφωνα με το καταστατικό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η προσφυγή των δύο Ενώσεων, εφόσον γινόταν δεκτή, είχε ως αίτημα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα έκανε τις εκλογές. Με λίγα λόγια, εάν -και λέμε εάν γιατί το θεωρούμε απίθανο- κέρδιζαν οι 2 Ενώσεις την προσωρινή διαταγή ή τα ασφαλιστικά μέτρα και διοριζόταν προσωρινή διοίκηση, πολύ απλά η διοίκηση της ΕΠΟ θα είχε το περιθώριο να παραιτηθεί από το δικόγραφο -όλα αυτά υποθετικά- και να ζητήσει εκλογές, αφού δεν θα υπήρχε ανάγκη να αναμένουν την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής.

Όπως είναι γνωστό, η UEFA -όπως το συνηθίζει- στέλνει επιστολές στήριξης οποιασδήποτε διοίκησης βρίσκεται στις καρέκλες της ΕΠΟ. Τα ίδια είχε κάνει επί προεδρίας Τριβέλα, Αλημίση και Γκαγκάτση. Σκόπιμα δεν αναφέρουμε τον Πιλάβιο, διότι πέρασε και δεν ακούμπησε…

Εν κατακλείδι, μάλλον η UEFA θεωρεί ότι απευθύνεται σε τροφίμους του ΠΙΚΠΑ ή σε ειδικές ομάδες ΑμεΑ και μάλιστα σε ειδική κατηγορία που αφορά διανοητικά καθυστερημένους…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα