Απασφαλίζει ο Άδωνις: «Ως εδώ η ομηρία…»  

Με αίτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης προς τον Βασ. Πλιώτα ζητά να περατωθεί η επί 4 έτη προκαταρκτική εξέταση που τον αφορά, και να εκδοθεί διάταξη αρχειοθέτησης

Να τελειώσει την τετραετή του ομηρία ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, ο Άδωνις Γεωργιάδης με αίτηση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνει με την αίτησή του τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η κατηγορούμενη πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι κατερρίφθησαν από την ανακριτική διαδικασία όλα όσα κατέθεσαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, τόσο η κα Τουλουπάκη όσο και οι αντικαταστάτες της εξακολουθούν να τον κρατούν σε ομηρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων στην αίτηση προς τον κ. Πλιώτα επιτίθεται κατά της κας Τουλούπακη αναφέροντας:  «Να επισημανθεί ότι η υπόδικος πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, τον πολύτιμο δικονομικό χρόνο της προκαταρκτικής εξετάσεως ΤΟΝ ΑΝΑΛΩΣΕ, προσπαθώντας να χειραγωγήσει σε βάρος μου τους τρεις (3) κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες. Με την πάροδο του χρόνου, όταν συνειδητοποίησε ότι οι παντελώς αναξιόπιστες και αόριστες καταθέσεις των κουκουλοφόρων συνέθεταν ένα “αποδεικτικό υλικό”, παντελώς έωλο, ενθυμήθηκε –εξ όσων πληροφορήθηκα από τα Μέσα Ενημέρωσης– να ζητήσει αδέσποτες δικαστικές συνδρομές ανά τον πλανήτη, προσδοκώντας έτσι να διατηρήσει την ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΗΡΙΑ».

Βέβαια αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι για ποιον λόγο οι αρμόδιοι εξακολουθούν να κρατούν σε ομηρία τον υπουργό Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι από την ημέρα που ξεκίνησε ο έλεγχος έχουν περάσει τέσσερα χρόνια.

Και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πέραν της παραπάνω αίτησης προς Βασ. Πλιώτα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν πρόκειται να τηρήσει πλέον παθητική στάση στην επί 4 έτη «ομηρία» του.

Θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσον, ώστε να δικαιωθεί για τις ανυπόστατες εις βάρος του κατηγορίες των κουκουλοφόρων. Και εδώ σημειώνεται το εξής παράδοξο: Ενώ οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων απεδείχθησαν ψευδείς –με αποτέλεσμα να αρχειοθετηθούν οι φάκελοι 7 πολιτικών προσώπων– στην περίπτωση που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη οι ήδη ψευδομαρτυρίες –λόγω των παραπάνω αρχειοθετήσεων– ακόμη δεν έχουν κριθεί από τους αρμοδίους ως ανακριβείς, ψευδείς και συκοφαντικές επί 4 έτη!!!

Το ενδεχόμενο «παραμύθι» της αναμονης για απαντήσεις μέσω της δικαστικής συνδρομής από άλλα κράτη δεν έχει «δράκο», αφού, σύμφωνα με τους νόμους, αίτημα δικαστικής συνδρομής που δεν απαντάται, μετά ένα μήνα, χαρακτηρίζεται ως μη υπάρχον κατ’ ουσίαν και κατά τύπο.

Τα ψεύδη των κουκουλοφόρων

Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κατέθεσαν ότι η Novartis δωροδόκησε τον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με το ποσό το 2 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για την επίσπευση της καταβολής οφειλόμενων ποσών του Δημοσίου στην εταιρεία. Ειδικότερα, οι μάρτυρες καταγγέλλουν ότι στους πρώτους μήνες του 2014 το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 65 εκατ. ευρώ στην ελβετική εταιρεία και από αυτά τα χρήματα προήλθε –σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες– το ποσό που δόθηκε στον κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέρριψε τα όσα κατέθεσαν οι κουκουλοφόροι, καθώς με βάση τα στοιχεία που παρέδωσε στη Βουλή η εταιρεία την εποχή που ήταν στο υπουργείο Υγείας δεν έλαβε για αναγνωρισμένες οφειλές του δημοσίου ούτε καν 24 εκατομμύρια ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα 65 εκατ. ήταν προφανώς ένας αριθμός της φαντασίας των μαρτύρων. Να σημειωθεί ότι, όπως είχε καταθέσει με στοιχεία στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης, η Novartis επί ημερών του στο υπουργείο Υγείας είχε τζίρους σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι ψευδομάρτυρες είχαν καταγγείλει ότι ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυπτε στοιχεία για την πολιτική του claw-back με ενημερωτικά σημειώματα προς τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Κώστα Φρουζή. Επίσης, στον κ. Γεωργιάδη αποδόθηκε και η κατηγορία σχετικά με το «Harvard Project», δηλαδή ότι «ο Σαμαράς και ο Γεωργιάδης πληρώνονταν για να βάλουν τα νέα φάρμακα της Novartis στο δελτίο τιμών». Ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή είχε αναφέρει ότι τα Δελτία Τιμών Φαρμάκων τότε ήταν αρμοδιότητα του τότε υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα. «Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων για το οποίο κατηγορούμαι. Εκείνος το υπέγραψε. Το ξεκαθαρίζω, ωστόσο, ότι αυτό το δελτίο δεν είχε τίποτα κακό». Όπως είχε αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, επί υπουργίας του η Novartis ήταν στην 71η θέση της λίστας με τα νέα φάρμακα, ενώ με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία είχε περάσει 14 νέα φάρμακα.

Η αίτηση

Αναλυτικά η αίτηση που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης είναι η ακόλουθη:

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΡΑΓΚΑΒΗ 85, 114 75 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.72.11.218, 210.72.24.822 Fax:210.72.28.471

www.michalisdimitrakopoulos.gr email: dimitrakopoulosmichalis@gmail.com

 ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 ΑΙΤΗΣΗ

 Του ΑΔΩΝΙΔΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ του Αθανασίου, Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας, αρ. 84

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2021

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Ι. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 243 παρ. 2 Κ.Π.Δ., το οποίο προβλέπει και ρυθμίζει το δικονομικό διαδικαστικό στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, «η προκαταρκτική εξέταση είναι συνοπτική και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την κατά το άρθρο 37 πληροφόρηση της αρμόδιας αρχής μέχρι και την κίνηση ή όχι της ποινικής δίωξης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. Σε εξαιρετικές περιστάσεις ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί έως τρεις το πολύ μήνες ή, εφόσον η φύση της υπόθεσης ή της πράξης που πρέπει να διενεργηθεί το επιβάλλει, για εύλογο χρονικό διάστημα, με ειδικά αιτιολογημένη πράξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή εφετών κατά περίπτωση».

Εξάλλου, κατά το άρθρο 31 παρ. 3 του ισχύσαντος πριν την 01.07.2019 Κ.Π.Δ., «η προκαταρκτική εξέταση είναι συνοπτική και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την κατά το άρθρο 36 πληροφόρηση της αρμόδιας αρχής μέχρι την κίνηση ή όχι της ποινικής δίωξης δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί έως τρεις το πολύ μήνες ή, εφόσον η φύση της υπόθεσης ή της πράξης που πρέπει να διενεργηθεί το επιβάλλει, για εύλογο χρονικό διάστημα, με ειδικά αιτιολογημένη πράξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή εφετών κατά περίπτωση».

Περαιτέρω, το κατηργημένο πλέον δυνάμει του άρθρου 586 στοιχ. γ΄ Κ.Π.Δ. άρθρο 1 παρ. 1 στοιχ. α΄ τελ. εδ. β του Ν. 4022/2011 όριζε ότι «ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν λάβει την μήνυση, την έγκληση ή την αναφορά για την τέλεση πράξης από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 1 του παρόντος, ενεργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης. Σε κάθε περίπτωση, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για τα ως άνω εγκλήματα ολοκληρώνεται μέσα σε προθεσμία δύο μηνών».

Τέλος, το άρθρο 91 παρ. 2 ΚΟΔΚΔΛ τυποποιεί στην περ. ε΄ ως σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα Δικαστικού Λειτουργού την «αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων του». Είναι, δε, αυτονόητο ότι αναφορικά με τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, οι οποίοι σαφέστατα τυγχάνουν Δικαστικοί Λειτουργοί και διέπονται από τον ΚΟΔΚΔΛ, πειθαρχικό παράπτωμα λόγω καθυστέρησης στοιχειοθετείται, όταν υπερβαίνονται τα ως άνω χρονικά όρια για την περάτωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, και δη αδικαιολογήτως και χωρίς τις τασσόμενες στον Νόμο προϋποθέσεις.

ΙΙ. Εν προκειμένω, ήδη από το έτος 2017 υφίσταται εκκρεμής και μη περατωθείσα ποινική προκαταρκτική εξέταση, που αφορά – μεταξύ άλλων – και στο πρόσωπό μου και σχετίζεται με την γνωστή και ως «υπόθεση NOVARTIS». Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση εκκίνησε από την τότε Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, και ήδη πριν τα μέσα του έτους 2018 η υπό κρίση ποινική δικογραφία είχε επιστρέψει εις χείρας της ως άνω Εισαγγελέως από την Βουλή των Ελλήνων, όπου είχε διαβιβασθεί – κάθε άλλο παρά «αμελλητί» – σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Εντούτοις, και παρά το ότι διανύουμε πλέον αισίως το τέταρτο ημερολογιακό έτος από την το πρώτον πληροφόρηση της Εισαγγελίας επί της ως άνω υπόθεσης, η υπό κρίση προκαταρκτική εξέταση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΤΙ ΠΕΡΑΤΩΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ. Τούτο, δε, συμβαίνει εντελώς αδικαιολόγητα και σε αντίθεση με τις σαφείς σχετικές προβλέψεις του Νόμου, δεδομένου ότι η εν λόγω ποινική δικογραφία τυγχάνει ήδη τουλάχιστον προ τριετίας απολύτως ώριμη δικονομικά προς κρισιολόγηση, ενώ δεν έχει ανακύψει απολύτως καμία πράξη, περίσταση ή ανάγκη, η οποία τυχόν θα επέβαλε την παράταση του χρόνου διενέργειας της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σημειωτέον, ότι – σε κάθε περίπτωση – το χρονικό διάστημα των ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΕΤΩΝ, κατά το οποίο διαρκεί η επίδικη προκαταρκτική εξέταση επουδενί και υπό απολύτως καμία περίσταση δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «εύλογο» κατά την έννοια του άρθρου 243 παρ. 2 Κ.Π.Δ.. Κατά αυτόν τον τρόπο, έχει εν προκειμένω επέλθει αδικαιολόγητη και αυταπόδεικτη παραβίαση του ισχύοντος άρθρου 243 παρ. 2 Κ.Π.Δ. και, συνακόλουθα, της αρχής της Ασφάλειας Δικαίου, καθώς και του θεμελιώδους δικαιώματός μου ως Έλληνα Πολίτη να κρίνεται η υπόθεσή μου εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Δέον να επισημανθεί ότι η υπόδικος πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, τον πολύτιμο δικονομικό χρόνο της προκαταρκτικής εξετάσεως ΤΟΝ ΑΝΑΛΩΣΕ, προσπαθώντας να χειραγωγήσει σε βάρος μου τους τρεις (3) κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες. Με την πάροδο του χρόνου, όταν συνειδητοποίησε ότι οι παντελώς αναξιόπιστες και αόριστες καταθέσεις των κουκουλοφόρων συνέθεταν ένα «αποδεικτικό υλικό», παντελώς έωλο, ενθυμήθηκε – εξ όσων πληροφορήθηκα από τα Μέσα Ενημέρωσης – να ζητήσει αδέσποτες δικαστικές συνδρομές ανά τον πλανήτη, προσδοκώντας έτσι να διατηρήσει την ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΗΡΙΑ.

Συνεπώς, καθίσταται επιτακτική και αδήριτη ανάγκη να περατωθεί πάραυτα η υπό κρίση προκαταρκτική εξέταση ως προς το πρόσωπό μου, και δη με την έκδοση διάταξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης σύμφωνα με το άρθρο 43 παρ. 4 Κ.Π.Δ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να περατωθεί άμεσα η ποινική προκαταρκτική εξέταση, που αφορά στο πρόσωπό μου με την έκδοση σχετικής διάταξης αρχειοθέτησής της κατ’ άρθρον 43 παρ. 4 Κ.Π.Δ.

Μετά τιμής,

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα