ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: «Εγώ είμαι ο Σούπερ Σταρ»

Tου Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Για να είσαι γλειψιματίας σήμερα, την εποχή των social media, θέλει ταλέντο. Μαεστρία. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει σφουγγοκωλάριος, έτσι και δεν το ’χει σπουδάσει το έργο. Για τον Ιβάν θα σου μιλήσω και τους γύρω-γύρω, που του ανοίγουνε το φερμουάρ κι αρχίζουνε το σπατουλάρισμα. Είναι της πλάκας ιστορία, μάστορα. Τον Σαββίδη τον εκθέτουνε κάθε μέρα με τις παπαριές που του γράφουνε, ότι είναι Ιησούς, Μεσσίας, ο Μέσι της Μακεδονίας και άλλες τέτοιες παπαριές. Πολύ σοβαρά θα μιλήσουμε σήμερα.

Ο Ιβάν Σαββίδης έφτιαξε Μέσα. Μάλιστα. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον Τύπο. Έφτιαξε και το Σαββιδοτεχνείο, για να περνάει τη γραμμή του. Και για λιβάνισμα, βέβαια, στον λαό της Μακεδονίας και τους Πόντιους. Κι αρχίζουνε οι Σαββιδοτέχνες τα τραλαλά, ότι ο πολυχρονεμένος έκανε μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Του άλλαξε επίπεδο. Χτυπάει στα ίσια και παλικαρίσια την Αθήνα. Τράνεψε ο ΠΑΟΚ. Μεγαλούργησε ο ΠΑΟΚ, Μάλιστα. Σαλίγκαροι κανονικοί.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Αφού ο ΠΑΟΚ επί Σαββίδη γιγαντώθηκε κι έφτασε στα αήττητα, νταμπλ και τα ρέστα, τι πάει να πει; Ότι πριν από την έλευση του Ιβάν ήταν μικρός. Δεν γίνεται να ήτανε μεγάλος ο ΠΑΟΚ και να τράνεψε με τον Σαββίδη. Μικρός ήτανε. Μάλιστα. Και τότε αυτοί οι ίδιοι Σαββιδοτέχνες και οι άλλοι επώνυμοι που βγήκανε στη γύρα μπας και τρακάρουνε στον δρόμο τον Ιβάν για κανένα χαρτζιλίκι, τι γράφανε; Ότι το κράτος των Αθηνών κλέβει πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ, ότι το κατεστημένο της Αθήνας δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να σηκώσει κεφάλι και άλλες τέτοιες παπαριές για Όσκαρ καλύτερης παπαριάς.

Αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήτανε τεράστιο μέγεθος, που έγινε επί Σαββίδη, τι φλομώνανε τον κόσμο στο ψέμα ότι τον πολεμάει η Αθήνα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τρανός τότε, πώς να πάρει πρωταθλήματα και Κύπελλα;

Μέχρι τον Βρύζα έφτασε να έχει πρόεδρο, τι ήταν ο Ζήσης που δεν θυμάμαι. Κι άπαξ ο ΠΑΟΚ ήτανε πάντα μεγάλος, τι κάθεσαι και γράφεις ότι ο Σαββίδης τον έκανε μεγάλο; Δεν παίζουνε και τα δύο μαζί, μάστορα. Ή το ένα παίζει, ή το άλλο. Όχι και τα δύο. Έτσι είναι. Μια ζωή στο παραμύθι-παρακούθι, ότι ο ΠΑΟΚ σφάζεται στο πόδι.

Κάτι έπρεπε να πούνε, βέβαια. Άπαξ και δεν υπάρχει εχθρός για τον ΠΑΟΚ, τελείωσε η ΠΑΟΚάρα. Κλάταρε. Δεν υπάρχει. Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν Σαββίδης έριξε χοντρό χρήμα στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Και καλά έκανε, σου λέω εγώ. Κι άρχισε να μαζεύει Κύπελλα και πρωτάθλημα αήττητο. Σούπερ ομαδάρα ο ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αλήθεια.

Και τον Ολυμπιακό τον πελέκησε στο «Καραϊσκάκης», άσχετο τώρα που οι «γαύροι» είχαν 27 τελικές. Πλεχτό δεν είδανε. Με τον Μίρλα τον Λουτσέσκου στον πάγκο. Κι η μίρλα-γκρίνια βοήθησε, αλλά να μην ξεφύγω.

Και πάνω που ο Μίρλας ο Λουτσέσκου είναι καβάλα στ’ άλογο, και βγαίνει δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη έτσι και βάλει υποψηφιότητα, φεύγει. Τον διώχνει, δηλαδή, ο Ιβάν. Και λέει ο Κυριάκος Φιγούρας, ότι δεν είχε δίκαιο που έφυγε.  Δηλαδή, ο μικρός Γιωργάκης του έδιωχνε παίκτες, τον Σάκχοφ και τον Κάνιας και ο Ρουμάνος έπρεπε να τον κοιτάει; Την κοπάνησε παραμονές της προετοιμασίας.

Τι θα πει, ρε Φιγούρα, ότι υπήρξε διαφωνία; Ποιος διαφώνησε με ποιον; Ο Λουτσέσκου με τον μικρό Γιωργάκη διαφώνησαν. Μάλιστα. Και που ήταν ο μέγας ηγέτης Ιβάν Σαββίδης να τραβήξει από το μανίκι τον μικρό Γιωργάκη; Μικρό παιδί είναι ο Γιωργάκης. Κοιτάζει στο internet για παίκτες και διέταζε τον Ρουμάνο να τους πάρει.

Κι έτσι έγινε καπνός ο Μίρλας, πήρε των οματιών του και την κοπάνησε για τις Αραβίες. Και ρωτάω τώρα εγώ: Ποιος τον διέλυσε τον ΠΑΟΚ; Ο Λουτσέσκου ή ο Ιβάν; Για να μην κακοκαρδίσει τον κανακάρη του, τον ξανάκανε ομαδούλα τον ΠΑΟΚ. Έχω λάθος; Και σου λέει ο Κυριάκος ο Φιγούρας ότι δεν είχε δίκαιο ο Λουτσέσκου.

Που πάει να πει ότι είχε δίκαιο το Σαββιδέικο. Μάλιστα. Κι επειδή είχε πολύ δίκαιο, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 26 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Τόσο δίκαιο. Έτσι είναι. Ο Ιβάν τον ξήλωσε τον ΠΑΟΚ που αυτός έφτιαξε. Αυτοκαταστροφικός τύπος είναι ο Ιβάν, με τους προπονητές, και στη Ρωσία τα ίδια έκανε.

Που έτσι κι ήταν κανονικός ηγέτης, θα έπαινε α-λά μπρατσέτα τον Λουτσέσκου. Ραζβάν, τα καταφέραμε. Πες μου τι θέλεις, για να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη την ομάδα και να περάσουμε στους ομίλους του Champions League.

Μόνο αυτό, μάστορα, τίποτα άλλο. Ούτε Γιωργάκης με το instagram, ούτε Φιγούρες και Δούκες της Μενεμένης Λευτεράκηδες. Απλά πράγματα. Και μετά, ο Ιβάν έβαζε τους Σαββιδοτέχνες να γράφουνε ότι ο Λουτσέσκου την κοπάνησε για τα λεφτά και ότι ο ΠΑΟΚ πήρε χρήμα από τη ρήτρα του συμβολαίου του, Να σε κάψω, Γιάννη μου, να σ’ αλείψω λάδι. Πέταξε το πουλάκι. Αντίο σας.

Έτσι είναι. Ο Ιβάν φταίει 100% που ξερίζωσε τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Και μετά, πήρε τον Φερέιρα. Τι να σου κάνει κι ο έρμος ο  Πορτογάλος, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Τον ξεπούλησε κι αυτόν για 600 χιλιάρικα στην Παλμέιρας. Και να μην το ξεχάσω. Λίγο μετά τον αποκλεισμό της Μπενφίκα, ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τον Άκπομ στην Μίντλεσμπρο κι ο ΠΑΟΚ έπαιξε δίχως σέντερ φορ με την Κράσνονταρ.

Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Ο Ιβάν φταίει. Και ποιος φταίει που ο Αμπέλ έβαλε στο ψυγείο τον Μάτος και ο Βιεϊρίνια ήταν στο μένω – φεύγω και δεν έπαιξαν με την Κράσνονταρ; Μην την ψάχνεις, μάστορα. Κανένας άλλος δεν φταίει. Σ’ το προχωράω. Κι αφού σούταρε τον Αμπέλ, ο Ιβάν παίρνει τον Γκαρσία για να βγάλει τη χρονιά. Μάλιστα.

Ο Πάμπλο καταφέρνει και τον βγάζει δεύτερο τον ΠΑΟΚ και παίρνει το Κύπελλο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τον πάτησε τον Μαρτίνς στο ΟΑΚΑ. Από σκορποχώρι που ήταν ο ΠΑΟΚ, τον έκανε ομάδα κανονική. Κι όχι σε δυο χρόνια, αλλά σε πέντε-έξι μήνες. Και παίρνει την κούπα ο Παύλος και τον σουτάρει ο Ιβάν.

Την έβαλε σε μια σειρά την ομάδα, άρχισε να βάζει γκολ και να μην τρώει, κι ο Σαββίδης τον σφουγγάρισε. Πάει, δηλαδή, να τον κοντύνει για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ. Αυτό κάνει. Τον κόντυνε μια φορά με τον Λουτσέσκου και πάει να το ξανακάνει.

Έδιωξε τον Λουτσέσκου που βαστούσε κούπες στα χέρια του, έδιωξε και τον φουκαρά τον Παύλο που αυτός πήρε κούπα. Κατά τα άλλα, είναι μεγάλος ηγέτης και ανέβασε επίπεδο τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια σαχλά, που γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες. Λες κι είναι ο Πάπας πασών των Ρωσιών ο Ιβάν. Να σ’ το κλείσω. Να σου ξηγήσω γιατί ο Ιβάν τον σούταρε και τον Λουτσέσκου και τον Γκαρσία.

Πάσχει από το σταλινικό σύνδρομο, μάστορα. Μεγάλη κουβέντα σου λέω τώρα. Να σ’ το πίσω ιστορικά. Μόλις ανέλαβε ο Στάλιν από τον Λένιν στη Σοβιετική Ένωση, τι έκανε; Ξεπάστρεψε τους πιο κοντινούς συντρόφους του ο Κόμπα. Τους φίλους. Τους αδερφούς. Δεν γούσταρε κανέναν να του παίρνει τη δόξα. Την ήθελε όλη δική του ο Ιωσήφ. Έτσι κι ο Ιβάν.

Δεν γουστάρει κανέναν υπεράνω. Κι ο Λουτσέσκου με τον Γκαρσία, τον ξεπέρασαν σε δημοφιλία, μάστορα. Έφυγαν από την αυλή, δεν ήτανε «υπό» με κούπες στα χέρια τους. Δεν το αντέχει αυτό το πράγμα ο Ιβάν. Ανασφαλής είναι ο Ιβάν και δεν είναι ο μόνος φραγκάτος που πάσχει από σταλινικό σύνδρομο. Ο Μαρινάκης είναι;

Άπαξ κι ήτανε, όταν ο Ολυμπιακός πήρε το νταμπλ πέρυσι κι εφέτος το πρωτάθλημα, θα τον είχε ξαποστείλει τον Μαρτίνς. Ούτε ο Μελισσανίδης είναι. Για τον Αλαφούζο, άσ’ το καλύτερα. Αυτός σίγουρα είναι καλύτερος από αυτούς που μαζεύει. Ένας ήταν που άξιζε –λέγε με Δώνη– και τότε λόγω σταλινικού συνδρόμου τον έστειλε αδιάβαστο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα