Κορωνοϊός: Άνοιγμα λιανεμπορίου σε Κοζάνη από Δευτέρα – Επαναλειτουργούν οι σχολές οδήγησης

Τα μαγαζιά στην Κοζάνη θα λειτουργήσουν με την μέθοδο του click away – Πως θα γίνονται τα μαθήματα οδήγησης και ποιος ο ρόλος των διπλών self test – Τι θα ισχύει

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε και την επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης υπό το βλέμμα των διπλών self test για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Χαρδαλιάς δεν ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων για το λιανεμπόριο, ούτε το άνοιγμα των mall, καθώς νωρίτερα, η Επιτροπή των ειδικών είχε υποβάλει αρνητική εισήγηση και στα δύο ζητήματα, ενώ δεν έγινε συζήτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Ο υφυπουργός πριν αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα σε Κοζάνη και σχολές οδηγών τόνισε ότι «κάθε μέτρο και απόφαση έχει στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα»

Με click away το λιανεμπόριο στη Κοζάνη

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στην Κοζάνη.

Όπως είπε, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με την μέθοδο του click away.

Ανοίγουν και οι σχολές οδηγών – Με διπλό self test

Επίσης από Δευτέρα αποφασίστηκε ότι σηκώνουν ρολά και οι σχολές οδηγών υπό το «βλέμμα» των self test.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχολές οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.

-Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

-Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

-Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

-Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τις περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο, αλλά και εκείνες που βγαίνουν από την υψηλότερη κατηγορία, καθώς μειώθηκε το επιδημιολογικό φορτίο.  Πιο συγκεκριμένα:

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι Θάσος, οι δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας Σαπών, η Κύθνος, το Διδυμότειχο, ο δήμος Πίδνας Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Συντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα