Ο Κούγιας, η ΕΠΟ, τα δελτία και οι… κωλοτρ@@δες του Κλιντ Ίστγουντ

Νέο σώου Κούγια, που αποκαλεί την ΕΠΟ «εγκληματική οργάνωση» επειδή αρχικά έκλεισε τα μάτια στις οφειλές του, και στη συνέχεια ήθελε-δεν ήθελε ανακάλεσε τα δελτία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ

Τα καθημερινά σώου του Αλέξη Κούγια είναι μια συνηθισμένη εικόνα που πλέον δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν. Ασόβαρες κραυγές, που πολλές φορές μετατρέπονται σε ουρλιαχτά και πομπώδεις αποκαλύψεις, που όταν φτάνουν στο στάδιο της έρευνας και της κρίσης, και καλείται ο δικηγόρος να αποδείξει τα λεγόμενά του, με ένα καθιερωμένο σλόγκαν του τύπου «αυτή είναι η άποψή μου» καθαρίζει από κάθε ποινή –ποδοσφαιρική ή ποινική–, αφού στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ποινικοί δικαστές που έχουν την πυγμή να στείλουν «σπίτι» του τον ευτελίζοντα αρχικά τους πάντες και τα πάντα, και στη συνέχεια να δηλώνει ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Τα παραδείγματα διαχρονικά είναι αμέτρητα. Επιγραμματικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, που αρχικά τους εκθείαζε και στη συνέχεια τους κατηγορούσε για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου, και όχι πάντα με την ίδια σειρά…

Πρόσφατο παράδειγμα η ΕΠΟ, που κατά τον Κούγια οι Γραμμένος, Λασκαράκης, Θεοφίλου, Κοκολιός και Δέδες είναι μέλη «εγκληματικής οργάνωσης», το περασμένο Σάββατο on camera, και την Τρίτη τους εκθείαζε(!!!) που δέχτηκαν την επανακατάθεση των δελτίων που είχαν ανακληθεί.

Η πρακτική να «γλείφει κάποιος εκεί που  φτύνει», αφορά και τους εν λόγω ποδοσφαιρικούς παράγοντες και μεγαλο-υπαλλήλους, αφού αντί να καλέσουν τους δικαστές και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία εκείνου που τους αποκάλεσε «μέλη εγκληματικής οργάνωσης», τον δέχτηκαν στο γραφείο τους και έπιναν καφέ μαζί του…

Ας περάσουμε όμως στα πραγματικά γεγονότα, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας με τι αστείους ποδοσφαιρικούς παραγοντίσκους διεξάγεται το πιο συναρπαστικό άθλημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Οικονομική Εγκύκλιο της ΕΠΟ, που έχει ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευσή της, οι πάσης φύσεως οφειλές των ΠΑΕ προς την Ομοσπονδία εξοφλούνται με μετρητά ή με τραπεζική επιταγή ημέρας. Αν δεν υπάρχει καταβολή και εξόφληση, δεν εκδίδονται από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών (ΕΙΠ) της ΕΠΟ τα δελτία ΠΑΕ.

Καταστρατηγώντας τη διάταξη αυτή, οι κ.κ. Κούγιας, Θεοφίλου και Κοκολιός (υπεύθυνοι του λογιστηρίου της ΕΠΟ), Λασκαράκης (ταμίας της ΕΠΟ), Δέδες (γεν. γραμματέας της ΕΠΟ), και Γραμμένος (πρόεδρος της ΕΠΟ), τον περασμένο Αύγουστο του 2020, για να εκδοθούν τα δελτία της ΠΑΕ ΑΕΛ, δέχτηκαν επιταγή μεταχρονολογημένη με λήξη τον Οκτώβριο του 2020, και χορήγησαν βεβαίωση εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ, χωρίς να υπάρχει εξόφληση.

Η εν λόγω επιταγή δεν είχε αντίκρισμα κατά τη λήξη της, αλλά οι ανωτέρω παράγοντες της ΕΠΟ περίμεναν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν εισέπραξαν ένα ποσόν από την UEFA για τις ΠΑΕ, και παρακράτησαν το οφειλόμενο ποσό.

Η παραπάνω ενέργεια επέτρεψε την αγωνιστική συμμετοχή ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι ισχύοντες κανονισμοί, και λειτούργησε εις βάρος άλλων ΠΑΕ, που ενδεχομένως δεν προχώρησαν σε αποκτήσεις ποδοσφαιριστών, γιατί δεν διέθεταν το αναγκαίο χρηματικό ποσό.

Συμπερασματικά, υπήρξε αλλοίωση των ποδοσφαιρικών κανόνων συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες πρωταθλήματος, άρα και αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε και κατά την ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2021.

Στις 4/1/2021, η ΠΑΕ ΑΕΛ, καταστρατηγώντας και πάλι τους κανονισμούς, με την ανοχή των προαναφερομένων παραγόντων της ΕΠΟ να αποδέχονται εκ νέου την καταστρατήγησή τους, για την έκδοση δελτίων νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, κατέθεσε στο λογιστήριο της ΕΠΟ επιταγή της ΠΑΕ ΑΕΛ, ύψους 24.000 ευρώ, με λήξη 19/1/2021.

Η εν λόγω επιταγή, από καρνέ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λάρισας, στις 19/1/2021, δεν πληρώθηκε ελλείψει υπολοίπου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική, αλλά και το γράμμα του νόμου, αυθημερόν έπρεπε το λογιστήριο (Θεοφίλου, Κοκολιός) να ενημερώσει τον ταμία κ. Λασκαράκη, ώστε να συγκληθεί η ΕΙΠ και να ανακαλέσει τη βεβαίωση εξόφλησης των οφειλών της ΠΑΕ ΑΕΛ, και βεβαίως να προβεί στην ανάκληση των εκδοθέντων δελτίων των ποδοσφαιριστών.

Οι παραπάνω εμπλεκόμενοι (υπάλληλοι και μέλη του ΔΣ) δεν προχώρησαν στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ ΑΕΛ να χρησιμοποιεί απαραδέκτως τους αποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, τους οποίους παρέταξε στο θεσσαλικό ντέρμπι με την ΠΑΕ Βόλος, και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας. Υπενθυμίζουμε ότι στην ποδοσφαιρική ένωση που ανήκει η ΠΑΕ Βόλος πρόεδρος είναι ο ταμίας της ΕΠΟ κ. Λασκαράκης…

Μία σκέψη που κάναμε ήταν μήπως ο Λασκαράκης που είναι στην κόντρα με τον Αχιλλέα Μπέο «ξέχασε» να κάνει αυτό που οι νόμοι και οι κανονισμοί ορίζουν, για να θυμίζει στον Αχιλλέα τη «χρησιμότητά του» ώστε να του επιτραπεί στις μετά δίμηνο εκλογές της ένωσης να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος, υποψηφιότητα για την οποία ο δήμαρχος Αχιλλέας ούτε θέλει να ακούσει…

Συνεχίζουμε:

Μετά από ένα οκταήμερο, και συγκεκριμένα στις 27/1/2021, η επιταγή σφραγίζεται ελλείψει υπολοίπου. Η ΕΠΟ και η ΠΑΕ ενημερώνονται αυθημερόν, σύμφωνα με την πρακτική κάθε τράπεζας, όπου προ της σφράγισης ενημερώνει τους εμπλεκόμενους.

Αντί η ΕΠΟ, έστω και με καθυστέρηση οκτώ ημερών, να προβεί στην ανάκληση της βεβαίωσης εξόφλησης των οφειλομένων και βεβαίως στην ανάκληση δελτίων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, με γνώση και έγκριση Λασκαράκη, Γραμμένου και Δέδε, κατόπιν –υποθέτουμε– διαβεβαιώσεων του Κούγια, ότι θα καλύψει την επιταγή, έστω και σφραγισμένη, παραμένουν άβουλοι και μοιραίοι, μέχρι την Παρασκευή 5/2/2021, που φτάνει στην ΕΠΟ το σώμα της σφραγισμένης επιταγής, και τότε μη τολμώντας να παρανομήσουν εκ νέου –αφού ο αγώνας Λαμίας-ΑΕΛ είχε καθοριστική σημασία για την παραμονή τους στη Super League1– συγκαλούν την ΕΙΠ, την επομένη Σάββατο 6/2/2021, η οποία εξέδωσε την απόφαση ανάκλησης των δελτίων που ανακοινώθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ και στον διαιτητή του αγώνα.

Και εδώ αρχίζουν «επεισόδια» τύπου Δελφιναρίου.

Ο Κούγιας, δήθεν έκπληκτος ότι δεν γνώριζε την ανάκληση των δελτίων, και την ανάκληση της βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής, προσπαθεί να αναγραφούν στο φύλλο αγώνα οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία έχουν ήδη ανακληθεί!!!

Σε δηλώσεις του στη NOVA, είπε ότι «δεν γνώριζα ότι είχαν ανακληθεί τα δελτία». Το γεγονός ότι γνώριζε την οφειλή την οποία δεν εξόφλησε, κάτι που στην ουσία οδηγεί στην απαγόρευση έκδοσης δελτίων, ο νομικός εγκέφαλος Κούγιας το μετέτρεψε σε υποχρέωση ενημέρωσής του για την απόφαση ανάκλησης των δελτίων, ισχυριζόμενος δηλαδή ότι δεν γνώριζε ότι δεν είχε πληρώσει!!!

Το να «καταπιούν» οι αθλητικοί δικαστές –που είναι τακτικοί δικαστές– τον νομικό συλλογισμό του, είναι μάλλον απίθανο, αλλά πιθανόν ο λεβεντο-Αλέξης να σκέφτηκε ότι «εντώ είναι Ελλάντα, όλα γίνονται», και να περιμένει επανάληψη του αγώνα με τη Λαμία, και όχι μηδενισμό και μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών.

Ύβρεις κα απειλές από τον «αστέρα» της δικηγορίας

Η συνέχεια του σίριαλ είναι γνωστή. Εμφανίσεις του Κούγια στο Mega, δηλώσεις του τύπου «όποιος τα βάζει μαζί μου πεθαίνει» –ούτε ο Σβαρτζενέγκερ να ήταν!!!–, ύβρεις και απειλές στο ΟΡΕΝ, όταν επιτέθηκε στη δημοσιογράφο και δικηγόρο Μαίρη Μπενέα, ρωτώντας την να μάθει σε πόσες δίκες έχει παρασταθεί, λες και το αντικείμενο της παρέμβασής του ήταν η δημοσιογράφος, και όχι ο κίνδυνος να πέσει στη Super League2, η ιστορική ομάδα της Λάρισας, εξαιτίας των ενεργειών του. Μάλιστα, το παράδοξο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο Κούγιας συνεχώς και αδιαλείπτως διατείνεται ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ανεξάρτητα αν η εφορία τού έχει καταλογίσει οφειλές κάποιων εκατομμυρίων ευρώ.

Αν λοιπόν αληθεύουν τα λεγόμενά του για τη μεγάλη οικονομική του επιφάνεια, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με «φραγκοφονιά» μεγάλου διαμετρήματος, ο οποίος παίζει κορώνα-γράμματα την τύχη μιας ιστορικής ομάδας, για ποσόν ύψους 24.000 ευρώ, αφού δεν βάζει το χέρι του στην τσέπη, φοβούμενος την ύπαρξη καβουριών…

Σημειωτέον ότι σε παρατήρηση του τηλεπαρουσιαστή Κυριάκου Θωμαΐδη, πώς επιτίθεται σε μη συναδέλφους του –τη Μαίρη Μπενέα– με ανύπαρκτες αιτιάσεις, η απάντησή του ήταν το γνωστό σλόγκαν «αυτή είναι η άποψή μου».

Προφανώς, όταν ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Κλιντ Ίστγουντ είχε εκστομίσει την ιστορική ατάκα «οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρ@@δες, όλοι έχουμε από μία», προφανώς είχε υπ’ όψιν την… άποψη του Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα