Ραντεβού στην Ισπανία

Την παρουσία της στο Mundobasket της Ισπανίας που θα διεξαχθεί μεταξύ 30/8 και 14/9 εξασφάλισε η εθνική στο μπάσκετ αφού η FIBA της χορήγησε μία εκ των τεσσάρων wild card. Τις άλλες τρεις πήραν η εθνική Τουρκίας, Βραζιλίας και Φινλανδίας ενώ υπήρξε σχετική φημολογία ότι αποχώρησαν από τη διαδικασία χώρες όπως Βοσνία, Καναδάς, Ισραήλ, Νιγηρία, Πολωνία, Κατάρ και Βενεζουέλα. Ιταλία και Γερμανία από την πλευρά τους είχαν καταστήσει σαφές ότι θα αποχωρούσαν από τη διεκδίκηση.

Τη Δευτέρα (20.00 ώρα Ελλάδας) η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην κλήρωση για τα τελικά της διοργάνωσης και θα μάθει τους πέντε αντιπάλους της (4 όμιλοι των 6 ομάδων) που θα αντιμετωπίσει για την πρώτη φάση.

Υπενθυμίζεται πως στο Μουντομπάσκετ εξασφαλισμένη παρουσία πέρα από την οικοδέσποινα Ισπανία και την χρυσή ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ είχαν άλλες 18 ομάδες: Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Όπως γίνεται σαφές, θα ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία της εθνικής με πρώτο και βασικό μέλημα να βρεθεί ο διάδοχος του Αντρέα Τρινκιέρι που μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί η λύση του συμβολαίου του αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με την ομοσπονδία. Το πιθανότερο είναι ο εκλεκτός να είναι Έλληνας με Κατσικάρη, Γιαννάκη και Σφαιρόπουλο (λιγότερες πιθανότητες) να έχουν ήδη ακουστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα