Economist: Σε ρόλο… Κέρβερου στην Ελλάδα η τρόικα

Με τον Κέρβερο ο οποίος παγιδεύει την χώρα μέσα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο, παρομοιάζει το οικονομικό περιοδικό «The Economist» την τρόικα.

Σε δημοσίευμα από την έντυπη έκδοση, το περιοδικό αναφέρει πως «στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος είναι ένα σκυλί με τρία κεφάλια το οποίο φυλάει τις πύλες του Αδη. Στη μοντέρνα πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η τρόικα είναι το τρικέφαλο σκυλί που παγιδεύει την χώρα στον οικονομικό υπόκοσμο». Το περιοδικό αναφέρει ότι στην Αθήνα, ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκαλούν τους ελεγκτές “δολοφόνους”, ενώ στη Λισαβόνα, φωνάζουν συνθήματα “F… the troika”.

“Ως φρουρός των δανειστών που είναι, η Τρόικα δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή”, γράφει το περιοδικό, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: “Μήπως το ”τέρας” τρώει τις σάρκες των χωρών τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το “τέρας” έτσι και αλλιώς”;

Τέλος, ο Economist αναφέρεται στην έρευνα που διεξάγεται για τον ρόλο της τρόικας, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη κριτική γίνεται στην Ελλάδα αφού -όπως τονίζει- “υπάρχει κάποιος λόγος”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα