Καρέρα: Κάν’ το όπως ο Δέλλας

Το εξ αναβολής ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών. Την Τετάρτη για την «Ένωση» θα υπάρξει η ώρα της αλήθειας. Και θα ληφθούν αποφάσεις. Γιατί μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με τα χέρια κάτω, ο Μάσιμο Καρέρα είναι υπ’ ατμόν. Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για τον κατήφορο της ομάδας και τις τόσες πολλές αποτυχίες.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν θα δεχτούν να γίνουν εξιλαστήρια θύματα. Δεν είναι εξάλλου αυτοί που κάνουν πειράματα στην ενδεκάδα και τους παίρνει ο ύπνος στον πάγκο. Γιατί ο Καρέρα δεν έκανε εγκλήματα μόνο στο ντέρμπι. Στην Ευρώπη έχασε την μπάλα. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πάγωσε τις δρομολογημένες εξελίξεις. Γιατί αν οι 6 βαθμοί γίνουν 9, το πρωτάθλημα παλεύεται μόνο στη θεωρία.

Η ΑΕΚ από το 2015, χρονιά ορόσημο με την επιστροφή της στη Super League, έχει μετρήσει –μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα από τον οποίο ξεκινάει η καταμέτρηση– δώδεκα προπονητές. Ο Στέλιος Μανωλάς και ο Μανόλο Χιμένεθ έκαναν διπλό πέρασμα. Οι δώδεκα προπονητές, από τα δύο ματς του Μανωλά το 2015 μέχρι και τα 79 του Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη επιστροφή το 2017, έπαιξαν αθροιστικά 259 ματς, τουτέστιν έχουν μέσο όρο 21,5 ματς ο καθένας. Ο Μάσιμο Καρέρα έχει συμπληρώσει 42 ματς. Έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ε, για την ΑΕΚ αυτό είναι το βαρόμετρο. Γιατί μέχρι κι ένα δικό της παιδί, ο Δέλλας, όταν έχασε από τους Πειραιώτες χαιρέτησε. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αναλύσεις για το τι δεν πάει καλά…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα