Αγωγή σε βάρος της «Easyjet» από ομόρρυθμη εταιρεία

Εν αναμονή έκδοσης της δικαστικής απόφασης με την οποία θα κριθεί αν θα πρέπει ή όχι να αποζημιώσει ομόρρυθμή εταιρεία με έδρα νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται η διοίκηση της γνωστής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους «Easyjet» συμφερόντων του επιχειρηματία Στυλιανού Χατζηιωάννου.

Ειδικότερα, η ομόρρυθμη εταιρεία, που πλέον δεν υφίσταται και εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο – Πολυμελές Πρωτοδικείο – από τους εκκαθαριστές της, ζητεί από την «Easyjet» αποζημίωση ύψους 724.939,29 ευρώ για υλική ζημία, που όπως υποστηρίζει υπέστη, με υπαιτιότητα της αντιδίκου της. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, οι ενάγοντες είχαν πληροφορηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο του αντιδίκου τους (της «easyjet») να επεκταθεί πέραν των εναέριων μεταφορών και στο χώρο του Διαδικτύου με τη δημιουργία internet café, μέσω του καθεστώτος δικαιοχρήσης (franchise) και θέλησαν να συνεργαστούν μαζί τους.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των δυο εταιρειών σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών και οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, υπογράφοντας μάλιστα και προσύμφωνο συνεργασίας. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν μεταξύ άλλων για την αγορά 70 ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ στην πορεία, όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντες το σύστημα δεν λειτούργησε – όπως είχε συμφωνηθεί – με αποτέλεσμα να μην υποστούν υλική ζημία. Όπως διαπιστώθηκε οι μισθωμένοι υπολογιστές δεν ήταν συμβατοί με το εφαρμοζόμενο σύστημα τρίτης γενιάς της εταιρείας «easy».

Ενώπιον του δικαστηρίου οι εκπρόσωποι της «Easyjet» εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρίας τους, για το γεγονός ότι οι αντίδικοί τους εμφανίζουν τον κ. Χατζηιωάννου ως κοινό απατεώνα, κάτι που όπως είπαν προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας μέσω των συνηγόρων του επιφυλάχθηκε να «απαντήσει» με αγωγή στους αντιδίκους του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα