Φάκελοι με σφαίρες σε Προβόπουλο – Πρετεντέρη

Φάκελοι με δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών εστάλησαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, στο γραφείο του στο Mega.

Ο φάκελος έφτασε στο γραφείο του κ. Προβόπουλου μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία και εντοπίστηκε το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε και μία επιστολή απειλητικού περιεχομένου.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι επιστολές υπογράφονταν από την οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Την υπόθεση διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ οι φάκελοι εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την αποστολή των φακέλων και τις  απειλητικές επιστολές καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Απόλυτα καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποστολή των φακέλων τονίζοντας  πως «λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία».

Για «προσπάθεια τρομοκράτησης» έκανε λόγο το  ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι: «αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται».

«Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Την αποστολή των φακέλων καταδίκασε και το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα