Διαιτητές β΄ κατηγορίας οι Έλληνες

Ο νέος αρχιδιαιτητής θα πρέπει να βάλει κανόνες στην αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας απέναντι στους διαιτητές. Αν ακολουθήσει την πεπατημένη του Βίτορ Μέλο Περέιρα, θα αποτύχει και αυτός παταγωδώς. Και μπορεί οι επιλογές του σε διαιτητές –ειδικά ξένους– να είναι καλύτερες, αλλά αυτό που μετράει είναι το πώς θα φτιαχτεί η ελληνική διαιτησία.

Ο Πορτογάλος ενδιαφερόταν μόνο για την τσέπη του. Να πέφτει το υπέρογκο παραδάκι κάθε μήνα, και ας ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες οι Έλληνες διαιτητές. Μόλις και μετά βίας όταν ο κόμπος έφτανε στο χτένι έκανε κάποιες παρατηρήσεις στην ΕΠΟ, η οποία έπαιρνε τα χρήματα από τις ομάδες, αλλά τα κρατούσε για μήνες και δεν τα απέδιδε στους δικαιούχους.

Η Ομοσπονδία πλήρωσε τους διαιτητές της Super League 1 μετά από μήνες, αλλά για τις αποζημιώσεις των πλέι οφ και πλέι άουτ συμφώνησε να καταβληθούν τα χρήματα σε δόσεις με την τελευταία το φθινόπωρο. Αυτά για τους Έλληνες. Γιατί στις περιπτώσεις των ξένων τα χρήματα καταβάλλονται άμεσα. Πριν το ματς που σφυρίζουν, ή το αργότερο μετά τις αναμετρήσεις όσο βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους. Οι Έλληνες διαιτητές είναι β΄ διαλογής για την ΕΠΟ και αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα