Ποιος… προγραμματισμός;

Ο προγραμματισμός φαίνεται πως είναι ξένη λέξη για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Αυτό που συνέβη με το VAR και την τελευταία πράξη που παίζεται με τη γραμμή του οφσάιντ, η οποία θα μπει στα πλέι οφ, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Μόλις τέσσερις μέρες πριν από τη σέντρα κλήθηκαν οι διαιτητές να περάσουν σεμινάρια για τη γραμμή του οφσάιντ και αυτά μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ο υπεύθυνος Μιχάλης Κουκουλάκης τους έλεγε πως λόγω κορωνοϊού δεν πρόκειται να τύχει εφαρμογής την τρέχουσα περίοδο.

Οι αδαείς θεωρούν πως κάθε τι μπαίνει στον αυτόματο πιλότο κι εφαρμόζεται. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη όσον αφορά την εγκατάσταση του VAR. Αρχικά ήρθε ελλιπές το VΑR στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να μην έχει έρθει με τη γραμμή του οφσάιντ και να έχουμε παίξει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και να έχουν γίνει τόσες συζητήσεις για φάσεις που χρειαζόντουσαν τη γραμμή. Μακάρι να διαψευστώ, είναι τόσο ελλιπής η εκπαίδευση των διαιτητών στο σύστημα, που κανονικά χρειάζεται ένα μήνα βάσει των στατιστικών στοιχείων και οι διαιτητές θα εκπαιδευτούν σε δύο μέρες για την γραμμή του οφσάιντ. Δεν είναι εύκολη η χρήση της γραμμής του οφσάιντ. Υπάρχουν τεχνικά θέματα, υπάρχουν θέματα στο πώς θα χειριστείς την κονσόλα. Φοβάμαι και τώρα που θα μπει η γραμμή, πως θα υπάρχουν παλινωδίες όσον αφορά το οφσάιντ. Για μένα ακόμα ένα κομμάτι που λείπει είναι αυτό της γραμμής του τέρματος η οποία μπορεί να χρειαστεί μία φορά αλλά σε αυτή τη φορά θα είναι απαραίτητη. Στην Ελλάδα πρέπει όταν ξεκινάμε να φτιάξουμε κάτι να το κάνουμε ολοκληρωμένα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα