Τέλος ο Αλέγκρι

Αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, η Μίλαν γνώρισε την ήττα από τη Σασουόλο με 4-3. Και το αποτέλεσμα αυτό ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το… ποτήρι της υπομονής των ανθρώπων των «ροσονέρι» που έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο 47χρονος προπονητής, που «άντεξε» κάτι παραπάνω από τρεισήμισι χρόνια στον πάγκο της Μίλαν, παρά το γεγονός ότι την οδήγησε στην επόμενη φάση του Champions League, πλήρωσε το «μάρμαρο» για την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Οι «ροσονέρι» είναι αυτή τη στιγμή στη 12η θέση της βαθμολογίας, 10 πόντους πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και 30 (!) μακριά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Παράλληλα, η διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις στους έξι πόντους.

Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια να δρομολογηθεί η αποχώρηση του Αλέγκρι από τον πάγκο των «ροσονέρι», κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα. ««Η διοίκηση της Μίλαν ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και των συνεργατών του. Η διοίκηση της Μίλαν θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Αλέγκρι και τους συνεργάτες του για τη δουλειά που έκαναν μέχρι σήμερα και τους εύχεται ό,τι καλύτερη στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η ομάδα θα συνεχίσει υπό τις οδηγίες του κ. Μάουρο Τασότι».

Φαβορί ο Σέεντορφ, στη λίστα και ο Ιντσάγκι

Με τον Μάουρο Τασότι να προπονεί προσωρινά τη Μίλαν, οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Αλέγκρι. Τα κριτήρια που έχουν θέσει είναι να δώσουν τα ηνία σε έναν προπονητή που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τους «ροσονέρι», γι’ αυτό και οι λύσεις που εξετάζουν είναι του Κλάρενς Σέεντορφ και του Φιλίπο Ιντσάγκι.

Ο Σέεντορφ θεωρείται αυτή τη στιγμή το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του άσου της Μποταφόγκο, με δηλώσεις στις οποίες ανέφερε: «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για τον Ζέεντορφ, αλλά ορισμένα από αυτά είναι ανακριβή. Έχω ασχοληθεί προσωπικά με το συμβόλαιό του, στο οποίο υπάρχει ρήτρα που προβλέπει την αποχώρησή του από την ομάδα οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κυρώσεις, εκτός και αν πάει να παίξει σε άλλη ομάδα. Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ζέεντορφ έχει όλα τα πτυχία προπονητή και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην Ολλανδία και τη Βραζιλία».

Το όνομα του Ολλανδού άσου είχε ακουστεί ξανά για τον πάγκο της Μίλαν πριν λίγο καιρό, αφού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση και σκέφτηκε ξανά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Αλέγκρι με τον Σέεντορφ. Αν, πάντως, για κάποιο λόγο δεν προχωρήσει η περίπτωση αυτή, δεύτερο όνομα στη λίστα είναι αυτό του Φιλίπο Ιντσάγκι που στο παρελθόν μεγαλούργησε με τη φανέλα των «ροσονέρι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα