«ΔΝΤ και ΕΕ ευθύνονται εξίσου »

Κυβερνητική απάτη χαρακτηρίζει τα μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «η κυβέρνηση άλλαξε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και μείωσε ακόμη περισσότερο το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που δικαιούνται αυτό το επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα.

Ενώ με τις προηγούμενες ρυθμίσεις έπαιρναν το επίδομα αυτό 50.000 μακροχρόνια άνεργοι, τώρα ο αριθμός τους θα μειωθεί στις 25.000».

Ως υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασίας είχε μάλιστα αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. «Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε διόρθωση της κυβερνητικής πολιτικής» σημειώνει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, «με ψέματα και με ταχυδακτυλουργίες δεν εξαφανίζεται η ανεργία στη χώρα μας. Είναι ντροπή να βγαίνουν ο υπουργός Εργασίας και ο κ. Σαμαράς πριν από τρεις μέρες και να λένε ότι η ανεργία πάγωσε ή παρουσιάζει τάσεις μείωσης. Και να έρχονται δύο ημέρες μετά η Ελληνική Στατιστική Αρχή και η Eurostat και να ανεβάζουν την ανεργία στην Ελλάδα στο 27,8%, ένα ιστορικό ρεκόρ ανέργων για τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη «η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, κάτι που με τα μνημόνια δεν μπορεί να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα