Την Δευτέρα η απόφαση για το πρωτάθλημα στο Βέλγιο

Η Γενική Συνέλευση των βελγικών επαγγελματικών συλλόγων (Pro League), η οποία επρόκειτο την Παρασκευή (24/4) να εγκρίνει το οριστικό τέλος της τρέχουσας σεζόν, λόγω της πανδημίας Covid-19, αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα (27/4).

Αυτό συνέβη, επειδή την Παρασκευή, αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μαζικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών.

Η βελγική κυβέρνηση, απαγόρευσε κάθε είδους μαζική εκδήλωση μέχρι τις 31 Αυγούστου, ενώ στις 25 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της Pro League, συνέστησε τον τερματισμό των πρωταθλημάτων σε Α’ και Β’ κατηγορία. Πρόταση που θεωρήθηκε «πρόωρη» και «αδικαιολόγητη» από την UEFA, η οποία τότε, απείλησε να στερήσει από τους βελγικούς συλλόγους τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι βελγικοί σύλλογοι θα λάβουν, την τελική τους απόφαση μετά από τις γνωμοδοτήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και επίσης της UEFA, δεδομένου ότι στις 22 Απριλίου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση μεταξύ της UEFA, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδέσμων και την Πέμπτη (23/4), τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τον «απολογισμό της κατάστασης και συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα