Με ρυθμούς ….χελώνας η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

Με ρυθμούς ….χελώνας συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ποσού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ με βασικό κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο Μάκη Ψωμιάδη.

Στο ακροατήριο άρχισε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι όπως προέκυψε δίνει ο καθένας τη δίκη του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στα οικονομικά της πολύπαθης ομάδας.

Συγκεκριμένα, στελέχη του ΣΔΟΕ, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στα γραφεία της ΠΑΕ, έκαναν λόγο στο δικαστήριο για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ανέφεραν πως τα έργα για τα οποία πληρώθηκε ο άφαντος κατηγορούμενος Αντ. Κατσαρός στους Θρακομακεδόνες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Ακόμη υποστήριξαν ότι σημειώθηκε ταυτόχρονη κατάθεση και ανάληψη των επίμαχων ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν ανήκαν στην ΠΑΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν υπήρξε καταγραφή προσφορών είτε κάποιο συμφωνητικό, ούτε όμως και απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ, προκειμένου ο Αντ. Κατσαρός να αναλάβει τις εργασίες στο γήπεδο των Θρακομακεδόνων.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Κ. Διώτης: «Όλες οι ύποπτες επιταγές πήγαιναν σε δύο λογαριασμούς, του Χρυσόστομου Ψωμιάδη και του Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου…Δεν έγινε η ανάλυση των λογαριασμών, γιατί όλοι βιάζονταν κι έτσι δεν επιβεβαιώθηκε η οικειοποίηση των χρημάτων. Αυτό μένει να αποδειχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο έτερος μάρτυρας που κατέθεσε στο ακροατήριο, ο κ. Ρήγας, που συνέταξε έκθεση πραγματογνωμοσύνης για λογαριασμό της ΠΑΕ, επισήμανε ότι «τυπικά ήταν όλα εντάξει». Μάλιστα, όπως διαπίστωσε δεν υπάρχει βλάβη για την ομάδα. «θεωρώ ότι δεν υπάρχει βλάβη για την ΑΕΚ, παρά μόνο το τυχόν πρόστιμο που θα επέβαλε το ΣΔΟΕ» είπε στο δικαστήριο ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Πάντως, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση και προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Μάκης Ψωμιάδης, διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο για τους αργούς, όπως είπε, ρυθμούς που προχωράει η δίκη.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα