Υπόθεση μαστροπείας με θύμα 15χρονη από την Ουγγαρία

Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καλούνται στις 20 Ιανουαρίου να δώσουν εξηγήσεις 33 κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και είχε ως κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη από την Ουγγαρία, την οποία κάποιοι εκ των συγκατηγορουμένων της την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται με ενήλικους επί πληρωμή.

Ειδικότερα, στο εδώλιο θα καθίσουν 33 άτομα εκ των οποίων οι 25 είχαν συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη κοπέλα, έχοντας προηγουμένως πληρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.

Η απίστευτη αυτή ιστορία άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνιση της, για την οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι ελληνικές αρχές κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν την ανήλικη κοπέλα και να αρχίσουν τις πρώτες συλλήψεις. Όπως διαπιστώθηκε, τέσσερις εκ των συλληφθέντων και μάλιστα γυναίκες κρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού.

Σε βάρος των συλληφθέντων η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για:

– σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,

– σωματεμπορίας εις βάρος ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,

– παράνομη παρακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων,

– προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών επίσης ιδία χρήση (για την 16χρονη),

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο γιατροί που φέρονται να συνευρέθηκαν ερωτικά με την 15χρονη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα