ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή του συνεδρίου και προεδρική εκεχειρία

Πολλάκις ο Αλέξης Τσίπρας έχει επικαλεστεί μία ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ, το “μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση”. Μόνο που στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το αντίθετο, μετά και την αναβολή του συνεδρίου της Νεολαίας, αλλά και όλων των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες έως τις αρχές Απριλίου. Δηλαδή την κομματική εκδήλωση της Λαρίσας, όπου οι δεξιοί του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοίνωναν την δική τους τάση, αλλά και του Διεθνούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιούσε το κόμμα ( υπό την μπαγκέτα του υπεύθυνου της Επιτροπής Προγράμματος, Γιώργου Σταθάκη) στις αρχές του Απριλίου.

Η επέλαση, όμως, του κορονοϊού ματαίωσε όλες τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο να ενοποιηθούν εις σάρκα μία στο 3ι συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο, όπου θα ενοποιηθεί και η Προοδευτική Συμμαχία.

Όλα δείχνουν πως και το συνέδριο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ του Μαΐου (14-17) οδηγείται σε αναβολή, κάτι που σημαίνει ότι αλλάζει ο οδικός χάρτης του κόμματος, ενώ το ξεκαθάρισμα λογαριασμών-κορονοϊού επιτρέποντος-πάει για το φθινόπωρο.

Θεωρητικά από τη στιγμή που θα αναβληθεί το συνέδριο θα υπάρξει κι “εκεχειρία” μεταξύ των στρατοπέδων. Βέβαια την εκεχειρία την επέβαλλε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν σημαίνει ότι θα την αποδεχθούν και οι διαφωνούντες. Το μήνυμα του προέδρου είναι σαφές: “Όποιος δε συμφωνεί, στο καλό να πάει αλλά “κομμένη η πλάκα”, υπονόμευση δεν θα δεχθώ”.

Προσωρινή ηρεμία

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο ήδη έχει επέλθει μία ηρεμία στο εσωκομματικό πεδίο μετά την προεδρική εκεχειρία. Ο “κλεφτοπόλεμος” από τους διαφωνούντες έχει κοπάσει και όλοι ασχολούνται με τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα (τρόπος του λέγειν). Οι τόνοι έχουν χαμηλώσει και οι περίεργες “διαρροές” σε ΜΜΕ που περιέγραφαν το κόμμα σαν να βρίσκεται σε “εμπόλεμη ζώνη”, έχουν εξαφανιστεί.

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και η νέα κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα. Την μία ημέρα έκανε στροφή προς τον ρεαλισμό για την φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων προς ικανοποίηση των ΠΑΣΟΚογενών ψηφοφόρων και στελεχών και την επομένη σήκωσε το αντιδεξιό λάβαρο για να ευχαριστήσει και τους δικαιωματιστές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα