Γεραπετρίτης μιλάει… Λόγια του αέρα

Αύριο λίγο πριν τις 10.00 το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για συνάντηση με τον Έλληνα  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα περάσουν ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει την υπογραφή συνυποσχετικών (μνημόνιο) ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί μέχρι τώρα για πλαίσιο που θα έφερναν οι αξιωματούχοι των Διεθνών Ομοσπονδιών με την εμπειρία που διαθέτουν και τους κανόνες που θα επιδιώξουν να βάλουν τινάζεται στον αέρα. Κι αυτό γιατί αποκαλύπτεται πως το περιεχόμενο των συνυποσχετικών δημιούργησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βέβαια θα είναι παρών στην αυριανή κουβέντα. Με ποιες γνώσεις και με τι κριτήρια καθοδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και βάζει τον Πρωθυπουργό σε τέτοια περιπέτεια ο Γ. Γεραπετρίτης, ένας… Θεός ξέρει.

UEFA και FIFA θα απαιτήσουν να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή διατάξεις, ώστε να μην παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στη χώρα, κάτι που επισημάνθηκε και στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Μια από τις προτάσεις Γεραπετρίτη, θα έχει στόχο η διαιτησία να απεμπλακεί από την ΕΠΟ και να λειτουργεί ανεξάρτητα υπό την επίβλεψη Ευρωπαίου αρχιδιαιτητή. Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Επικρατείας δεν γνωρίζει τα όσα διεθνώς ισχύουν και προσπαθεί να επιβάλει αυτά που έχει στο μυαλό του, αγνοώντας μάλιστα τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα των ποινών για την πολυϊδιοκτησία που θα επιχειρηθεί να μειωθούν και θα επιφέρει υποβιβασμό σε περίπτωση που συνεχίζεται η παράβαση. Οι Τσέφεριν και Κλαρκ είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά στο επίπεδο των κανόνων της UEFA και της FIFA και όχι σε ένα γήπεδο….  πολιτικής αμπελοφιλοσοφίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα