Γερόλυμου: «Σημαντική νίκη, εξασφαλίσαμε 8άδα, επικεντρωνόμαστε στην Ουγγαρία»

Δήλωσε η συνεργάτιδα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Γιώργου Μορφέση

Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Αγγελική Γερόλυμου τη νίκη της εθνικής γυναικών στο πόλο επί της Κροατίας , «γιατί εξασφαλίσαμε την είσοδο στους “8”». Η συνεργάτιδα του Γιώργου Μορφέση, παραδέχτηκε ότι πλέον η προσοχή στρέφεται κυρίως στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία (Παρασκευή 17/1).

Και επισήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια να «σφραγιστεί εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά αυτό «δεν μας βαραίνει, γιατί θα έχουμε σίγουρα άλλη μία ευκαιρία στο προολυμπιακό τουρνουά τον Μάρτιο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ήταν μία σημαντική νίκη για μας, γιατί εξασφαλίσαμε την είσοδο στους “8” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό ρυθμό. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, γιατί τα επτά τέρματα που δεχθήκαμε από τη Σερβία τα θεωρήσαμε πολλά και μπορώ να πω ότι σήμερα τα καταφέραμε. Περιμένουμε το επόμενο ματς με τη Σλοβακία, αλλά κυρίως η προσοχή μας είναι στραμμένη στον αγώνα με την Ουγγαρία».

Για τον στόχο της διεκδίκησης «εισιτηρίου» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Με μία πολύ καλή απόδοση στον χιαστί αγώνα την επόμενη Τρίτη, όλα μπορούν να γίνουν. Φυσικά, αν εξασφαλίσουμε μία θέση στην πρώτη τετράδα, όλα θα είναι πιθανά. Αυτό όμως δεν μας βαραίνει, γιατί θα έχουμε σίγουρα άλλη μία ευκαιρία στο προολυμπιακό τουρνουά τον Μάρτιο».

Από την πλευρά της η πολίστρια του Ολυμπιακού, Νικόλ Ελευθεριάδου, δήλωσε: «Σήμερα προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πολύ την άμυνά μας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και βρήκαμε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας, η Κροατία έδειξε μεγάλη μαχητικότητα και έπρεπε να είμαστε σοβαρές σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αυτά τα πρώτα ματς μας ανοίγουν την όρεξη για τη συνέχεια, απολαμβάνοντας και αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις. Θέλουμε να προσαρμοστούμε όσο γίνεται καλύτερα στη διοργάνωση, δουλεύουμε τα συστήματά μας και περιμένουμε τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Για το ντέρμπι με την οικοδέσποινα Ουγγαρία: «Η Ουγγαρία είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα αλλά αυτό δεν μας τρομάζει. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα επικρατήσει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα