Μέσι: «Διαφορετικά τα χαρακτηριστικά Αζάρ, Ρονάλντο, προτιμώ «clasico» στο “Bernabeu”»

Δήλωσε ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα, ενόψει της αυριανής 18/12, 21:00) αναμέτρησης με τη Ρεάλ, για τη 10η αγωνιστική της La Liga

«Τα ψέματα τελειώσανε». Η ώρα για το αναβληθέν, τη 10η αγωνιστική της La Liga, «clasico» πλησιάζει. Αύριο (18/12, 21:00) η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί τη Ρεάλ, με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην κορυφή.

Ο Λιονέλ Μέσι, ενόψει του ντέρμπι κορυφής στο ισπανικό πρωτάθλημα, μίλησε για τον -αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο στους «μερένχες»- Εντέν Αζάρ.

Ακόμα, αιτιολόγησε γιατί προτιμάει τα «clasico» που διεξάγονται στο «Santiago Bernabeu» από αυτά που γίνονται στο «Camp Nou».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: Ο Αζάρ έχει πολύ ποιότητα. Είναι διαφορετικός τύπου ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να φέρει σε ανισορροπία τις αντίπαλες άμυνες.

Όμως, θεωρώ ότι είναι διαφορετικός από τον Κριστιάνο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσεις τον Κριστιάνο, όμως και ο Αζάρ είναι επίσης πολύ καλός παίκτης.

Όταν παίζουμε στο “Santiago Bernabeu”, δημιουργούνται πολύ περισσότεροι χώροι. Επιτίθενται περισσότερο, καθώς αυτή είναι η υποχρέωσή τους ως γηπεδούχοι και ο κόσμος τους, τους ωθεί προς αυτό.

Στο “Camp Nou” παίζουν ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Κάθονται λίγο περισσότερο πίσω, έχουν κοντά τις γραμμές τους και χτυπούν στην κόντρα, επειδή έχουν πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά. Εδώ το παιχνίδι γίνεται πιο κλειστό και περίπλοκο».

Για το χρόνο συμμετοχής των «μπλαουγκράνα» ποδοσφαιριστών: «Πραγματικά, πιστεύω ότι όλοι είμαστε πολύ σημαντικοί. Υπάρχουν φορές που είναι η σειρά κάποιου άλλου να παίξει και τότε σκέφτομαι ότι πρέπει να το πάρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να νιώθουν όλοι σημαντικοί μέσα στα αποδυτήρια, καθώς χρειαζόμαστε να έχουν όλοι κίνητρα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα