Αυτό είναι το σήμα της Eurovision 2020

Το σχέδιο είναι μια οπτική αναπαράσταση των σημαιών και των 41 χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision το 2020

Μόλις δημοσιεύθηκε η οπτική ταυτότητα της Eurovision 2020 που συνδυάζει τις εθνικές σημαίες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό τραγουδιού.

Το γραφείο σχεδιασμού Clever Franke δημιούργησε ένα λογότυπο για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 που συνδυάζει τη σημαία και το έτος που η καθεμία από τις 41 συμμετέχουσες χώρες ανταγωνίστηκε για πρώτη φορά. Το λογότυπο περιλαμβάνει μια σειρά από έντονα χρωματισμένα διανύσματα που εκπέμπουν από το κεντρικό σημείο ενός κύκλου. Θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγωνισμού Eurovision Song Contest 2020, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ τον επόμενο χρόνο, καθώς και στη διαφήμιση και στα εμπορικά είδη.

Το σχέδιο είναι μια οπτική αναπαράσταση των σημαιών και των 41 χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision το 2020. “Χρησιμοποιώντας το λογισμικό που αναπτύξαμε, μαζί με ιστορικά στοιχεία, καταφέραμε να σχεδιάσουμε μια εικονική ταυτότητα που φέρνει στη ζωή την ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο”, δήλωσε ο Thomas Clever, συνιδρυτής της Clever Franke.

Παραδείγματος χάριν, υπάρχει ένα κενό στο σχεδιασμό του κύκλου από το 1974, όταν προσχώρησε η Ελλάδα – εμφανίστηκε ως ένα μπλε, λευκό και μπλε τμήμα για να αναπαριστά τη σημαία της χώρας- μέχρι το 1981, όταν προσχώρησε και η Κύπρος. Μεταξύ του 2008 και του 2020, μόνο η Αυστραλία έχει προσχωρήσει στον διαγωνισμό, οπότε το μπλε, λευκό και κόκκινο της σημαίας τους αποτελεί το μόνο τμήμα αυτού του τμήματος του κύκλου.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως τρόπος ενοποίησης της Ευρώπης μέσω της μουσικής. Θα γιορτάσει την 65η επέτειό της το επόμενο έτος. “Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μια γιορτή των κυρίαρχων νοοτροπιών”, δήλωσε ο Clever. “Αντί να εξετάσουμε τι μας χωρίζει, επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε κάτι που ενώνει.”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα