Τσίπρας: Καταψηφίστε το νόμο για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση με το προεδρείο της ΕΚΠΟΙΖΩ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να πουν ένα μεγάλο «όχι» και να καταψηφίσουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς, η ψηφοφορία του οποίου διεξάγεται αύριο.

 Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο νόμος που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή κρύβει μια καταστροφική προοπτική για την ελληνική οικονομία και στην ουσία παρατείνει την ομηρία των δανειοληπτών.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων και προοπτικά σημαίνει τεράστιες μαύρες τρύπες στις ήδη προβληματικές τράπεζες. Άρα, σημαίνει ότι ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης, της υποτίμησης της ελληνικής οικονομίας, με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι, έπειτα από 20 και πλέον μέρες σιωπής, «όχι μόνο δεν βάζει στη Βουλή προς ψήφιση την τροπολογία που καταθέσαμε, την απόλυτα λογική τροπολογία, αλλά παρουσιάζει ένα νόμο που αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα μέσα στο 2014 στη χώρα.

Στη συνέχεια κάλεσε «κάθε βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σ’ αυτή την αρνητική προοπτική για την ελληνική οικονομία» και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «από τις αρχές του μήνα, έχει καταθέσει μια τροπολογία που αφορά στην παράταση της προστασίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, κυρία Καλαποθαράκου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο άδικο και κάλεσε «την ύστατη ώρα τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να το καταψηφίσουν, διότι στην πραγματικότητα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα