Φαν’τ Σιπ: «Κάναμε βήματα προόδου, είμαι περήφανος»

Δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ελλάδας

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος όχι μόνο με τη νίκη αλλά κυρίως με την απόδοση των παικτών του. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας επισήμανε την προσπάθειά τους και δήλωσε περήφανος γιατί «τα παιδιά έδειξαν ότι μπόρεσαν να γυρίσουν μια δύσκολη κατάσταση». Και γιατί «κάναμε βήματα προόδου».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το σημαντικό μετά από αυτό το ματς δεν είναι η νίκη αλλά ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα. Αυτό κρατάω. Το ότι ενώ μείναμε πίσω στο σκορ από ένα λάθος του αρχηγού, πιστέψαμε στη νίκη.

Είμαι περήφανος γιατί καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ και τα παιδιά έδειξαν ότι μπόρεσαν να γυρίσουν μια δύσκολη κατάσταση. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο που διαθέτει μια πολύ έμπειρη ομάδα.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εμφάνισή μας απέναντι σε μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Κάναμε βήματα προόδου στην σημαντική προσπάθεια που κάνει η ομάδα, έχουμε πίστη και ελπίδα για την ανέλιξη της ομάδας από δω και πέρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση όλων των παιδιών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς σαν προπονητικό τιμ πήραμε την πρόκληση να δουλέψουμε με αυτή την ομάδα και να ανατρέψουμε το σκηνικό, να τους δώσουμε την πίστη, την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι μπορούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο όχι μόνο να αμύνονται.

Το δείχνουν αυτό και αξίζουν την συμπαράσταση του κόσμου γιατί δείχνουν ότι μπορούν να το κάνουν. Ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να έρθει στο γήπεδο για αυτή την ομάδα.

Εμείς πάντα κοιτάμε για νέους παίκτες, επιλέγω όμως αυτούς που έχουν καλή φόρμα και είναι σε καλή κατάσταση. Η εθνική δεν είναι σύλλογος να παίζουν δεδομένα κάποιοι παίκτες, όμως σίγουρα υπάρχει καλός κορμός και από εκεί και πέρα θα χτίζουμε την ομάδα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη και αυτό θα γίνει μέσω των παιδιών».

Για τις εντολές που δόθηκαν στο ημίχρονο: «Τους είπα να συνεχίσουν να παίζουν όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Να συνεχίσουν έτσι. Οι Φιλανδοί έχουν ήδη προκριθεί, αλλά θα ήταν κουρασμένοι».

Για τον Μπακάκη: «Μας είπε ο Μπακάκης πως ένιωθε ενοχλήσεις, αλλά μας είπε να συνεχίσει. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά που φάνηκε πως δεν είχε άλλο πρόβλημα, συνέχισε κανονικά».

Για τον Παυλίδη: «Δεν αγκάλιασα μόνο το Παυλίδη αλλά όλους τους παίκτες. Τον Παυλίδη λίγο παραπάνω γιατί είναι επιθετικός, δεν σκόραρε και ήταν πιο έντονο. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και θέλω από τους Έλληνες φιλάθλους να την στηρίξουν και να είναι δίπλα μας».

Για το ξεκίνημα με την Εθνική και το χάος που παρέλαβε: «Δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα με Ιταλία και Λιχτενστάιν αλλά έβλεπα και καλά στοιχεία στην ομάδα. Αποφάσισα να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τους έδωσα εμπιστοσύνη, τα παιδιά εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες και ήρθαν τα αποτελέσματα».

 

Κανέρβα: «Η Ελλάδα έχει νεανικό σύνολο, δείχνει πως έχει μέλλον»

Η Εθνική δείχνει ότι και θέλει και μπορεί (video)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα