Η Εθνική δείχνει ότι και θέλει και μπορεί (video)

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας, στην τελευταία αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου στο Euro 2020

Νικηφόρα αποχαιρέτησε τον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020 η Εθνική. Επικράτησε απόψε (18/11), στο ΟΑΚΑ, της Φινλανδίας 2-1 (47′ Μάνταλος, 70′ Γαλανόπουλος – 27′ Πούκι) και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δημιουργώντας ελπίδες ότι μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνεται και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Η περιπέτεια στα προκριματικά της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε, βρίσκοντας τους «γαλανόλευκους» στην τρίτη θέση. Αλλά κυρίως απόντες από μια ακόμα τελική φάση, με δική τους ευθύνη. Ή μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί και με δική τους.

Σημαντικό μερίδιο, για την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε (εντός και εκτός γηπέδου) η εθνική σε προηγούμενα παιχνίδια και οδήγησε στον αποκλεισμό, έχουν και οι διοικούντες την ΕΠΟ. Οι οποίοι, μαζί με νυν και πρώην προπονητές, τους συνεργάτες τους και τους παίκτες συνέβαλλαν να εμφανιστεί το κακό πρόσωπο της ομάδας

Πλέον, φαίνεται τα πράγματα ν’ αλλάζουν προς το καλύτερο και ο Φαν’τ Σιπ να κερδίζει το στοίχημα. Όχι τόσο γιατί η εθνική -για πρώτη φορά μετά το 2016- πανηγύρισε τρίτη συνεχόμενη νίκη. Γιατί το έκανε με ανατροπή, πράγμα που 6-7 αγώνες πριν φάνταζε αδιανόητο.

Γιατί ΄΄ηταν καλύτερη από την αντίπαλό της (η οποία έχει «σφραγίσει το εισιτήριο») και δίκαια επικράτησε. Γιατί από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται, αποπνέει υγεία, φαίνεται να θέλει αλλά και να μπορεί. Οι παίκτες παρουσιάζονται, δείχνοντας εντός των τεσσάρων γραμμών τις ικανότητές τους αλλά (και ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό) θέτοντας το εγώ υπό το εμείς.

Με λίγα λόγια ικανοποιεί, γίνεται ελκυστική. Προφανώς, υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει. Όμως, αν σκεφτεί κάποιος την εικόνα της τα τελευταία πέντε χρόνια, θα κατανοήσει ότι τον τελευταίο καιρό η εθνική στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα.

Τα αποτελέσματα:

Ελλάδα-Φινλανδία 2-1 (47’ Μάνταλος, 70′ Γαλανόπουλος – 27’ Πούκι)

Ιταλία – Αρμενία 9-1 (8’, 36΄Ιμόμπιλε, 9’, 64’ Ζανιόλο, 29’ Μπαρέλα, 72’ Ρομανιόλι, 75’ πεν. Ζορζίνιο, 78’ Ορσολίνι, 80 Κιέσα – 79’ Μπαμπαγιάν)

Λιχτενστάιν – Σερβία 0-3 (57’ Σίβιτς, 64’, 72’ Χότζιτς)

Η τελική βαθμολογία:

Ιταλία 30 (37-4)
Φινλανδία 18 (16-10)
Ελλάδα 14 (12-14)
Βοσνία 13 (20-17)
Αρμενία 10 (14-25)
Λιχτενστάιν 2 (2-31)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64’ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (90’+3’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Γιαννούλης.

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοίβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Καούκο, Ραϊτάλα

 

Φαν’τ Σιπ: «Κάναμε βήματα προόδου, είμαι περήφανος»

Κανέρβα: «Η Ελλάδα έχει νεανικό σύνολο, δείχνει πως έχει μέλλον»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα