Η… μπίλια στο «Χ»

Πιο συγκεντρωμένος και λιγότερο… αγχωμένος από τον Ατρόμητο παρουσιάστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αυτό μεταφράστηκε σε δύο… υποψίες φάσεων στο 20’ και στο 21’ με πρωταγωνιστές τον Λούκας και τον Σπυρόπουλο αντίστοιχα αλλά το κακό κοντρόλ του πρώτου το εκμεταλλεύτηκε ο Τζενάμο μπλοκάροντας την μπάλα ενώ το μακρινό σουτ του δεύτερου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ιταλού.

Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν άμεσα. Στο 24’ ο Ούμπιντες εξέθεσε τον Λάζαρ έστρωσε την μπάλα στον Καραμάνο αλλά το αδύναμο πλασέ του Καραμάνου έδωσε την ευκαιρία στον Γλύκο να αποκρούσει. Το γκολ όμως ήρθε στο 26’ όταν ο Γιαννούλης από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, έξυπνα ο Καραμάνος την άφησε για τον Παπαδόπουλο με τον Έλληνα στράικερ να μην έχει κανένα πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα, διαμορφώνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα στο 29’ αλλά ο Νάστος πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από προσπάθεια του Ολίσε, παραχώρησε το κόρνερ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 43’ έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από άψογο κοντρόλ, πέρασε άουτ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και η μεγάλη φάση ήρθε στο 59’ όταν μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή ο Λούκας είχε όλο το χώρο και τον χρόνο να σκοράρει αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα εκατοστά από δεξί κάθετο δοκάρι του Τζενάμο.

Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία έχασαν οι Θεσσαλονικείς στο 76’ με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που έγινε αποδέκτης της πάσας του Λούκας αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Το υπόλοιπο ματς κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Ο «δικέφαλος» προσπαθούσε να ανοίξει τη συμπαγή άμυνα του Ατρομήτου αλλά το γκολ δεν ερχόταν μέχρι το 90’. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζαβέλλας πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και νίκησε τον Τζενάμο διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Με βάση την εικόνα του ματς, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκόραρε στο 90’ αλλά είχε τις ευκαιρίες του να σκοράρει νωρίτερα.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Ταυλαρίδης (86′ Μπάλλας), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Λαζαρίδης, Νάστος, Ούμπιντες, Γκαρσία (73′ Φυτανίδης), Μπρίτο, Καραμάνος, Παπαδόπουλος (79′ Φάμπιο)

 ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ (λ.τ. 61′ Τζιόλης), Κατσουράνης, Λάζαρ,  Βούκιτς, Ολίσε (70′ Αθανασιάδης), Λούκας (79′ Λίνο), Σαλπιγγίδης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα