Χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη και της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια κατά αστυνομικού στόχου ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με εκτιμήσεις της  Αντιτρομοκρατικής, με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων την επέτειο της 17ης Νοέμβρη και την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα, όπως πιστεύεται από τις Αρχές, θα αναβάθμιζε τη δράση της ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις τα ευρήματα στη γιάφκα του Χολαργού ήταν πολύ περισσότερα, ενώ αυτό  που προκάλεσε εντύπωση ήταν το μέγεθος των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν.

Σε πέντε χρόνια η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε χρησιμοποιήσει μόνο 1 καλάσνικοφ και μια χειροβομβίδα, ωστόσο στον Χολαργό βρέθηκε μέχρι και anfo που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας, υλικά που δεν συνάδουν με τη μέχρι τώρα δράση της.

Αστυνομικοί δεν αποκλείουν η οργάνωση να προέβαινε σε συνδυαστικές τρομοκρατικές επιθέσεις με καλάσνικοφ αλλά και βομβιστικές με ισχυρούς εκρητικούς μηχανισμούς.

Έκπληξη προκάλεσε και το ότι στη γιάφκα εντοπίστηκαν ένας φάρος περιπολικού, πλαστές πινακίδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τα ευρήματα δεν συνάδουν με την έως τώρα δράση της οργάνωσης, και εξ αυτού συμπεραίνεται από την αντιτρομοκρατική πως πρόκειται για αναβάθμισή της, αφού η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτυπούσε πάντα με καλάσνικοφ.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για εξάρθρωση της τρίτης γενιάς τρομοκρατών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα