Συνέλαβαν τρεις γιους υπουργών

Συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία οι γιοί τριών υπουργών της κυβέρνησης στο πλαίσιο έρευνας για δωροδοκία σε σχέση με κρατικές συμβάσεις, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα της Hurriyet αναφέρει πως τα ξημερώματα η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε τουλάχιστον 37 ανθρώπους ανάμεσά τους επιχειρηματίες, ενώ ερεύνησε τα γραφεία της κρατικής Halkbank στην Άγκυρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι γιοι του υπουργού Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν και Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στα γραφεία του μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα Αλί Αγιάογλου του ομίλου Αγιάογλου, όπως δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής του Χασάν Ραχβαλί.

O κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αβνί Μουτλού αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις. «Δεν είναι κατάλληλο να γίνονται δηλώσεις την ώρα που είναι σε εξέλιξη η νομική διαδικασία». Σύμφωνα, με τη Hurriyet, επίσης, οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα παρακολουθήσεων διάρκειας ενός έτους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής των επιχειρήσεων είναι ο αναπληρωτής εισαγγελέας Ζεκέρια Οζ, γνωστός από τη νομική διαδικασία για το σκάνδαλο  Εργκένεκον.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα