Μετάλλια για Παπαδάτο – Ιωσηφίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωφών

Χρυσό και ασημένιο, αντίστοιχα, κατέκτησαν στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Λευκορωσία

Την επιβράβευση της προσπάθειάς τους με την κατάκτηση ενός μεταλλίου πανηγύρισαν ο δύο Έλληνες παλαιστές, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωφών που διεξάγεται στην Λευκορωσία. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος φόρεσε στον λαιμό του το χρυσό και ο Νίκος Ιωσηφίδης το ασημένιο.

Ο Παπαδάτος αρχικά επικράτησε του Ρώσου, Εβγενίλ Ζελτουκί με 3-0. Κατόπιν νίκησε τον Ουκρανό, Σερίλ Ντράγκαν, με 4-1. Τον Τούρκο, Μεχμέτ Ουσάλ, με 2-1 και τον Λευκορώσο, Γιαχέρ Χιλβέι με 2-1. Ο Ιωσηφίδης νίκησε τον Λευκορώσο, Αλεκσέι Καλέσνι, με 5-2. Ηττήθηκε από τον Ρώσο, Μουκαμέντ Ταϊρόβ, με 10-6. Επικράτησε του Ουκρανού, Βλαντιμίρ Ιλίνκοβ, με 13-12 και του Τούρκου, Κεμάλ Ιλντίζ, με πτώση.

Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ο Παπαδάτος, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που κατέκτησα την πρώτη θέση στην  Ευρώπη.

Οι αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι και είχαν υψηλό επίπεδο αλλά με τον δάσκαλο μου Νίκο Απόστολου είχαμε  δουλέψει μεθοδικά και κάναμε πολύ καλή προετοιμασία στην προπόνηση και με σωστή  τακτική στους αγώνες, φτάσαμε στην επιτυχία.

Ευχαριστώ όλους που ήταν δίπλα μου την οικογένεια μου την γυναίκα μου, τα αδέρφια μου, την ομοσπονδία Κωφών και τον δάσκαλο μου Νίκο Απόστολου που είναι πάντα δίπλα μου και μαζί φτάνουμε στην κορυφή».

Από την πλευρά του ο Ιωσηφίδης, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πάλεψα για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλους αγώνες με τόσο υψηλό επίπεδο και κατάφερα να κατακτήσω το ασημένιο μετάλλιο.

Στην προσπάθεια μου αυτή ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν διπλά μου: την οικογένεια μου, τον δάσκαλο μου Θεόδωρο Ηλιάδη και τον Σύλλογο μου.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλο Νίκο Αποστόλου και τον συναθλητή μου Παπαδάτο Αλέξανδρο που όλοι μαζί σαν οικογένεια αγωνιστήκαμε και ήρθε η επιτυχία.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κατάφερα να σηκωθεί ψηλά η Ελληνική σημαία και ακούστηκε το όνομα της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα