Εκτός προκαταρκτικής Τζανακόπουλος-Πολάκης

Με τις ψήφους της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής (16 ψήφοι) η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παππαγγελόπουλου, έκανε δεκτό το αίτημα του ΚΙΝΑΛ κι εξαίρεσε από μέλη της επιτροπής τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, οι οποίοι είναι στην λίστα των μαρτύρων.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και την ψηφοφορία.

Νωρίτερα ο πάσχων από βαρύτατης μορφής γεννιτσαρισμό Γιάννης Ραγκούσης παίρνοντας τον λόγο άρχισε να ουρλιάζει σαν λύκος με τους παραβρισκόμενους να φοβούνται για την υγεία του.

“Να με αποβάλλετε. Φωνάξτε την αστυνομία” παραληρούσε ο βουλευτής του Συριζα για να συνεχίσει «μετατρέψατε την επιτροπή σε χούντα. Καταγγέλλω τη βία της πλειοψηφίας”.
Απαντώντας ο Κώστας Καραγκούνης είπε πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό. Ο κ.  Καραγκούνης επανέλαβε ότι αίτημα εξαίρεσης είχε υποβληθεί και το 2010 και τότε είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είχατε συμφωνήσει, το καταλαβαίνετε;» φέρεται να είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. για να προσθέσει: «Γνωρίζετε για το ασυμβίβαστο κι’ επιμείνατε να προτείνετε τα δύο μέλη . Λειτουργήσατε κακόπιστα για να προκληθεί ακυρότητα της διαδικασίας”.

Όταν δε ο Ραγκουσης και η Δώρα Αυγερη υποστήριξαν πως η διαδικασία καθυστερεί την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή οι Μαρκόπουλος, Πλεύρης αντέτειναν: «Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Τέσσερα χρόνια δεν τον καλέσατε ούτε μια φορά. Με εμάς έρχεται πρώτη φορά».
Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νικολακόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συμπεριφορά τους είναι σαν εκείνη της Χρυσής Αυγής.

Γιατί ζήτησαν την εξαίρεση

Το ΚΙΝΑΛ μέσω του κ. Κεγκέρογλου ζήτησε την εξαίρεση, καθώς οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν κληθεί και ως μάρτυρες. Να σημειωθεί ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες ενώ προχώρησε και σε προαναγγελία διώξεων πολύ πριν η δικαιοσύνη διαβιβάσει την δικογραφία στην Βουλή.

Για τον δε κ. Τζανακόπουλο σημειώνουν ότι είχε επισκεφθεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος την Ελένη Τουλουπάκη στον Άρειο Πάγο λίγες ώρες πριν η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς στείλει τον φάκελο στο κοινοβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα