Σάντος και Εθνική οι καλύτεροι

Ο Φερνάντο Σάντος ψηφίστηκε για ακόμη μια χρονιά ως ο κορυφαίος προπονητής, ενώ την τιμητική της είχε και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που πήρε το βραβείο της καλύτερης ομάδας για το 2013, από τον ΠΣΑΤ.

Τους κορυφαίους του 2013 βράβευσε ο ΠΣΑΤ σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα βραβεία «μονοπώλησαν» για ακόμη μια φορά οι διεθνείς μας, αφού ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο κορυφαίος προπονητής για το 2013 και η Εθνική μας ποδοσφαίρου η καλύτερη ομάδα.

Ο τίτλος του καλύτερου αθλητή απονεμήθηκε στον Σπύρο Γιαννιώτη (κολύμβηση), ενώ αυτός της καλύτερης αθλήτριας στην Κατερίνα Νικολαΐδου (κωπηλασία), ενώ έγινε ειδική βράβευση στον προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, ως ο πρώτος Έλληνας προπονητής Πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Ακόμη, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς με αναπηρία. Αθλήτρια ήταν η Παρασκευή Καντζά (στίβος), αθλητής ο Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση) και ομάδα η Εθνική τένις με αμαξίδιο.

Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. δόθηκε στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ Διονύση Χιώτη, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Χιώτης, που δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση, έστειλε το μήνυμά του μέσω βίντεο.

Το έπαθλο Fair Play δόθηκε από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα με την Α.Ε. Λογγά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.

Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στην αθλήτρια του χάντμπολ Δωροθέα Γρούμπα , που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές (εισήχθη πρώτη στην Ελλάδα στο τμήμα Λογιστικής), στον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου και στον αθλητή της ποδηλασίας Ζήση Σούλιο.

Τέλος, έγιναν πολλές τιμητικές διακρίσεις και πιο συγκεκριμένα στον Σύλλογο «Γαλανόλευκος Φάρος» για τη δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, για την επιτυχία της ομάδας να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου, αν και αγωνιζόταν στην Α2, στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά της στον αθλητισμό, στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου, γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις εξαίσιες μαθητικές και σχολικές επιδόσεις, στον Γυμναστικό Σύλλογο των Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεύτερο στη γενική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών για την κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σβεσάτ της Αυστρίας και στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα