Στο άψε σβήσε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Κίνηση αιφνιδιασμού, ή απλά μία συμβατική υποχρέωση, προκειμένου να μην χαθούν οι ρυθμίσεις για το ΠΑΣΟΚ; Αυτό το ερώτημα τίθεται για την ξαφνική ομολογουμένως απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την κολώνα του Κινήματος Αλλαγής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανατρέπονται τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με το χρόνο του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοινώθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, η Φώφη Γεννηματά συγκάλεσε συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η απόφαση της κ. Γεννηματά έχει δύο αναγνώσεις. Η μία είναι να ξεμπερδέψει με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κι εν συνεχεία να προχωρήσει στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, έχοντας ξεμπερδέψει και με τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις από όλους όσοι επιθυμούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με τις ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες καθιστούν αναγκαία τη σύσταση στελεχιακής δομής στο εσωτερικό του, κάτι που, όπως είχε αναφερθεί από το καλοκαίρι, «αναγκάζει» την κ. Γεννηματά να προχωρήσει στο εν λόγω συνέδριο. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ρυθμισμένα όλα τα χρέη του έως τον Φεβρουάριο του 2020. Και με τα νέα όργανα που θα προκύψουν από το συνέδριο θα μπορέσει να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις.

Το πολιτικό σκέλος

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος ας μην λησμονούμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει ζητήσει ανοικτό συνέδριο με εκλογή συνέδρων από την βάση. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει από τις δύο συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Ουδείς, όμως μέχρι στιγμής μπορεί να κάνει προγνωστικά εάν τελικά η κ. Γεννηματά υλοποιήσει την απαίτηση Γερουλάνου κι έχοντας σιγουριά ότι η πλειοψηφία των συνέδρων ανήκουν σε αυτήν να ζητήσει επανεκλογή, την οποία υπό αυτό το πρίσμα την επιτύχει.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι να προχωρήσει η κ. Γεννηματά σε διαδικασίες fast track και να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του Νοεμβρίου, όπου με αυτό τον τρόπο και θα υπάρξει στελεχιακή δομή, αλλά και θα ξεμπερδέψει με τους αμφισβητίες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ μεταφέρεται για το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα