Για… ντοκτορά Νομικής ο ντόκτορας Παπαδόπουλος

Ο συνήθως μετριοπαθής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ξέχασε ότι η κα Ράικου απειλήθηκε ευθέως, σύμφωνα με την κατάθεσή της, από τον «Ρασπούτιν»

Η αμηχανία πάει σύννεφο στον ΣΥΡΙΖΑ που ζει στον «αστερισμό του Μίμη». Κι αυτή η αμηχανία προκαλεί αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις από τα στελέχη του κόμματος όταν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα υπερασπιστούν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σαν τον Σάκη Παπαδόπουλο, όμως, δεν έχει!!! Τι τόλμησε και εκστόμισε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε viral; Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη(;;;) από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κι αυτό διότι δεν είναι ποινικό αδίκημα –όπως υποστήριξε– το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να λες πως «η γνώμη μου είναι αυτή».

Ο Σάκης Παπαδόπουλος το έκανε ακόμη… καλύτερο όταν επικαλέστηκε την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, ότι την έπαιρνε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος και την πίεζε, για να υποστηρίξει πως το «να πιέστηκε η κα Ράικου δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Μπορεί η επαγγελματική ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ –είναι γιατρός/ειδικός παθολόγος– να δικαιολογεί την παντελή άγνοιά του περί του ποια αδικήματα είναι ποινικά κολάσιμα, αλλά δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ντοκτορά στα Νομικά για να μη λάβει υπόψη του και τη υπόλοιπη κατάθεση της κας Ράικου.

Κι ο κατά τα αλλά εξαιρετικά συμπαθής και μετριοπαθής κ. Παπαδόπουλος μάλλον ξέχασε ότι η κα Ράικου απειλήθηκε ευθέως, σύμφωνα με την κατάθεσή της, από τον «Ρασπούτιν» όταν του αρνήθηκε να στείλει τον φάκελο της Novartis στη Βουλή συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν ονόματα πολιτικών για τους οποίους όμως δεν είχε στοιχεία.

«Μείνε με τη σχολή και θα δεις», καταγγέλλεται ότι απάντησε στην Ελένη Ράικου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σε προγενέστερα χρόνια, είχε πει στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη ότι «θα κάνει μαύρα Χριστούγεννα».

Αν οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν είναι ποινικά αδικήματα, τότε η γη είναι επίπεδη και ο γάιδαρος πετάει…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα