Ο ένας πιο δύσκολος από τον άλλο

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League οριστικοποιήθηκαν οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το έργο των «Ερυθρόλευκων», με όποιον κι αν βρεθεί αντίπαλος μετά την κλήρωση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (16/12) στη Νιόν της Ελβετίας, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ονόματα των αντιπάλων, αρκεί για να καταλάβει. Με δεδομένο ότι τα πρώτα παιχνίδια των «16», βέβαια, θα γίνουν τον Φεβρουάριο, δεν μπορεί κανείς να προδικάσει τίποτα από τώρα αφού δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα είναι οι ομάδες, όμως, τέτοια ερωτηματικά δεν μπορούν να τεθούν για ομάδες όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου!

Και να ήταν μόνο αυτές; Στον δρόμο του Ολυμπιακού μπορούν να βρεθούν ακόμα και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ…

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η UEFA, οι «Ερυθρόλευκοι» ως δεύτεροι μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους, κάτι που σημαίνει πως αποφεύγουν τις δεύτερες όλων των άλλων ομίλων και τη δική τους «πρώτη», την Παρί Σεν Ζερμέν. Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των δυο τελευταίων κατόχων, την περσινή φιναλίστ, την τεράστια Γιουνάιτεντ και τους δυο… γίγαντες από την Ισπανία, συν τη φορμαρισμένη Ατλέτικο!

Συνεπώς, οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα