Τα ευκταία και απευκταία ενδεχόμενα στους «16» για την εθνική

Από τα 8 σενάρια, τρία οδηγούν σε πρόκριση, τρία σε αποκλεισμό και δύο θα κριθούν στη διαφορά πόντων

Η Ελλάδα (2-1) προκρίθηκε στους «8» του Mundobasket, όπου θα είναι στο Group K, μαζί με τις ΗΠΑ (3-0), την Τσεχία (2-1) και τη Βραζιλία (3-0). Τους Λατινοαμερικάνους αντιμετώπισε (ήττα) στον όμιλο, οπότε δεν θα «μονομαχήσουν» ξανά.

Πλέον, θ’ αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (7/9) και την Τσεχία (9/9). Το αν θα «σφραγίσει το εισιτήριο» για τους «8» ή όχι δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Υπάρχει, μάλιστα, βάσιμο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Στην περίπτωση αυτή τα κριτήρια της FIBA, είναι: Α) Περισσότεροι βαθμοί (νίκη 2β., ήττα 1β.), Β) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ) Διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, Β) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ) Διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ, Δ) Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ.

Υπάρχουν 8 ενδεχόμενα για τις δύο ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Τα τρία από αυτά είναι ευκταία για τους «γαλανόλευκους» και ισάριθμα απευκταία. Σε δύο σενάρια η πρόκριση/αποκλεισμός θα κριθεί στη διαφορά πόντων.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

2 νίκες Ελλάδας, 2 νίκες Βραζιλίας – Πρόκριση: Βραζιλία, Ελλάδα

Νίκη Ελλάδας επί Τσεχίας, 2 ήττες Βραζιλίας – Πρόκριση: ΗΠΑ, τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας-Βραζιλίας-Τσεχίας, η πρόκριση θα κριθεί από τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους

Νίκη Ελλάδας επί Τσεχίας, νίκη Βραζιλίας επί Τσεχίας – Πρόκριση: ΗΠΑ, Βραζιλία

2 νίκες Ελλάδας, 2 ήττες Βραζιλίας – Πρόκριση: Ελλάδα, ΗΠΑ

Νίκη Ελλάδας επί ΗΠΑ, νίκη Βραζιλίας επί Τσεχίας – Πρόκριση: Βραζιλία, ΗΠΑ

Νίκη Ελλάδας επί ΗΠΑ, νίκη Βραζιλίας επί ΗΠΑ – Πρόκριση: Βραζιλία, Τσεχία

2 νίκες Ελλάδας, νίκη Βραζιλίας επί Τσεχίας – Πρόκριση: Τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας-ΗΠΑ-Βραζιλίας, η πρόκριση θα κριθεί από τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους

2 νίκες Ελλάδας, νίκη Βραζιλίας επί ΗΠΑ – Πρόκριση: Ελλάδα, Βραζιλία

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα