‘Εφυγε από τη ζωή ο γιος του προέδρου Μόρσι

Σε ηλικία μόλις 24 ετών

Από τη ζωή έφυγε χθες Τετάρτη, σε ηλικία μόλις 24 ετών ο νεότερος γιoς του πρώην Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος χάθηκε ξαφνικά λόγω καρδιακής ανακοπής, δυόμιση μόλις μήνες μετά τον χαμό του πατέρα του.

Την τραγική αυτή είδηση δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο μεγαλύτερος αδελφός του και ένας δικηγόρος της οικογένειας. Σύμφωνα με τον αδελφό του Αχμέντ, ο 24χρονος αδικοχαμένος Αμπντάλα Μόρσι άρχισε να αισθάνεται σπασμούς καθώς οδηγούσε αυτοκίνητο στο Κάιρο, ενώ το μοιραίο συνέβη λίγη ώρα αργότερα.

Ο πατέρας του Μοχάμεντ Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός του Κράτους στην σύγχρονη Αιγυπτιακή ιστορία. Απεβίωσε νωρίτερα το φετινό καλοκαίρι, συγκεκριμένα τον Ιούνιο, επίσης από καρδιακή ανακοπή στην ηλικία των 67 ετών, αμέσως μετά την κατάρρευση του, μέσα σε δικαστική αίθουσα της φυλακής του Καίρου, κατά την διάρκεια της δίκης του για την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ο πρώην πρόεδρος Μόρσι οδηγήθηκε στην φυλακή, πριν 6 χρόνια τον Ιούλιο του 2013 μετά από εξέγερση και μαζικές διαδηλώσεις της κυβέρνησης του, προτού καν συμπληρώσει ένα έτος ηγεσίας. Υπήρξε η ηγετική μορφή στις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, παράταξη που πλέον έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική και έχει τεθεί εκτός νόμου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα