«Στείλτε μας στοιχεία για το ροζ βίντεο»

Την εκκλησιαστική και όχι μόνο κοινότητα απασχολεί εδώ και μερικά 24ωρα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» η οποία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της βίντεο διάρκειας 32΄στο οποίο έχουν καταγραφεί οι προσωπικές στιγμές Έλληνα μητροπολίτη με άλλο άνδρα και το οποίο σκοπεύει να δημοσιοποιήσει.

Είναι τέτοια η αναστάτωση που έχει προκληθεί, που η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε νωρίς σήμερα το μεσημέρι να τραβήξει το θέμα και να ζητήσει στοιχεία και πληροφορίες από την εφημερίδα. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το portal εκκλησιαστικών ειδήσεων dogma.gr, η επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα έχει αποδέκτη τη διεύθυνση της «Ακρόπολης» καλώντας την να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών της. Στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ σημειώνεται πως αποφάσισε να αποστείλει επιστολή σε έντυπο, «που το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει συστηματικά σε αναφορές σχετικά με υποτιθέμενο σκάνδαλο Αρχιερέως της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον οποίο δεν κατονομάζει, και να ζητήσει την άμεση υποβολή στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου, όλων των σχετικών στοιχείων, προκειμένου να κινήσει αυτόματα τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους του Κράτους».

 

Πώς ξεκίνησαν όλα 

Όπως προαναφέρθηκε, η εφημερίδα «Ακρόπολη» διατείνεται πως έχει στην κατοχή της βίντεο στο οποίο εμφανίζεται εν ενεργεία μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος (ο οποίος υπηρετεί σε μητρόπολη της Πελοποννήσου) σε σεξουαλικές περιπτύξεις μαζί με άλλο άνδρα. Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας που τιτλοφορείτο «διώξτε τον πρόστυχο ιεράρχη» ήταν ιδιαίτερα αιχμηρό, ενώ μέμφεται προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το θέμα.

«Φαίνεται όμως ότι τόσο ο ίδιος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος θεωρούν ότι το επίμαχο βίντεο, δεν θα φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικό σταθμό ώστε να αναγκασθεί να παραιτηθεί διασυρόμενος» γράφει η εφημερίδα, που προσθέσει πως «Σε λίγες ώρες θα αντιληφθούν όμως ότι κάνουν λάθος και οι δυο»!

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον μητροπολίτη ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο δικό του ρεπορτάζ το dogma.gr επικαλούμενο εκκλησιαστικούς κύκλους, εφόσον ένα τέτοιο βίντεο δει το φως της δημοσιότητας ο θιγόμενος θα στραφεί κατά του σταθμού που θα το προβάλει στην αστική και ποινική Δικαιοσύνη.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα