Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμο Κορωπίου ότι δεν δέχεται παιδιά αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς

Τι αναφέρεται στην επίμαχη αίτηση

Την δημοτική αρχή του δήμου Κορωπίου καταγγέλλει η τοπική κομματική οργάνωση του ΚΚΕ με την κατηγορία ότι δεν δέχεται παιδιά αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς.

Προς επίρρωση των καταγγελιών του ο Περισσός επικαλείται την αίτηση εγγραφής νηπίου στους παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ «ΣΦΗΤΤΟΣ» του δήμου Κρωπίας την οποία καλούνται να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, όπου στη λίστα με τα ζητούμενα δικαιολογητικά υπογραμμίζεται η προϋπόθεση το προς εγγραφή παιδί να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Όπως προαναφέρθηκε, το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωση – καταγγελία της που έχει τον σκωπτικό τίτλο «Ωχη δαιν ημασται φασηστες» (σχολιάζοντας έτσι την ανορθογραφία της αίτησης) και αναφέρει:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η δημοτική αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών.

Υπάρχουν και Δημοτικά Σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή παιδιών μεταναστών στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που “είναι μόνο για Ελληνόπουλα”.

Απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα