«Χ»αμόγελα αλλά και προβληματισμός από την ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με την Μπασακσεχίρ, στο φιλικό-πρόβα για τις επίσημες υποχρεώσεις τους

Διαπιστώσεις για να είναι ικανοποιημένος αλλά και για να προβληματιστεί (πρέπει να) έκανε ο Μιγκέλ Καρντόσο με την εικόνα που παρουσίσε η ΑΕΚ, στο αποψινό (31/7) φιλικό, που τελείωσε χωρίς σκορ, με την Μπασακσεχίρ.

Το οποίο, είχε χαρακτήρα γενικής πρόβας, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας του με Χόνβεντ ή Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ΑΕΚ έδειξε βελτιωμένη στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες. Από την άλλη έγιναν ξανά αρκετά λάθη, φάνηκαν υπολογίσιμες αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία αλλά και την αποτελεσματικότητα. Είναι δεδομένο ότι διαθέτει θετικά στοιχεία αλλά και πως υπάρχουν κάποια που χρειάζονται δουλειά.

Όπως αναμενόταν έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα ο Ολιβέιρα.

Αντικαταστάθηκε στο 25ο λεπτό ο Τσιγκρίνσκι, λόγω αιματώματος στη γάμπα από χτύπημα.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ακριβής διάγνωση, πάντως, θα γίνει αύριο.

Η Μπασακσεχίρ -προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, στον τρίτο γύρο του Champions League- έδειξε καλοδουλεμένη ομάδα, με ταχύτητα και καλή ανάπτυξη. Δημιουργεί φάσεις αλλά, τουλάχιστον απόψε, έδειξε μια δυστοκία στη σωστή ολοκλήρωσή τους.

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες (65’ Χουλτ), Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25’ Σβάρνας), Σιμόες, Σιμάο (79’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (65’ Λιβάγια), Ζεράλδες, Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (65’ Ολιβέιρα).

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν): Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Πονκ, Σετζού, Μπέιτς, Τεκντεμίρ, Καχβετσί, Βίστσα, Ρομπίνιο (46’ Μοσορό), Γκούλμπραντσεν, Κριβέλι.

 

Καρντόσο: «Δύο διαφορετικά ημίχρονα, το συμπέρασμα είναι θετικό»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα