Πέρασε στα προημιτελικά η Χιλή, 2-1 το Εκουαδόρ (video)

Δικαιολόγησε ότι είναι η κάτοχων των δύο προηγούμενων Κόπα Αμέρικα, αλλά κι από τα φαβορί του φετινού στη Βραζιλία η Χιλή και με νίκη 2-1 επί του Εκουαδόρ εξασφάλισε την 1η θέση του 3ου γκρουπ και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Πρωταγωνιστής ο Αλέξις Σάντσες, που έκανε μεγάλό ματς και σημείωσε με ωραίο  σουτ το νικητήριο γκολ. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τους Χιλιανούς με τον Φουενσαλίδα στο 8’ να σκοράρει με δυνατό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων. Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Ένερ Βαλέσνια, που από τα 11 βήματα νίκησε τον Αρίας και ισοφάρισε στο 26’ (ο τελευταίος είχε ανατρέψει τον Μέντεζ).

Στο δεύτερο μέρος «καθάρισε» ο Σάντσες με υπέροχο γκολ στο 51’ για το 2-1 της Χιλής. Να σημειωθεί ότι σε δυνατό παιχνίδι ο διαιτητής αναγκάστηκε να δείξει 9 κίτρινες κάρτες στους παίκτες των δύο ομάδων και να αποβάλει τον Ασιλιέρ στο 90’ για αγκωνιά στον Βιδάλ. Πλέον το Εκουαδόρ θα τα δώσει όλα στο ντέρμπι της 3ης θέσης κόντρα στην Ιαπωνία για να έχει ελπίδες πρόκρισης στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα